Χανιά: Στο θέατρο Μ. Θεοδωράκης η έκθεση «Η Κρήτη ως ιδέα»

Κρήτη
Χανιά: Στο θέατρο Μ. Θεοδωράκης η έκθεση «Η Κρήτη ως ιδέα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης», τον Δήμο Χανίων και την ΚΗΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και φιλοξενείται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι Χανίων

Μια ξεχωριστή έκθεση τέχνης πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα Χανιά με τη συμμετοχή καλλιτεχνών απ’ όλη την Κρήτη.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Η Κρήτη ως Ιδέα: Εικονογραφώντας ιδεογραφικά την αίσθηση ενός τόπου την εποχή της νεωτερικότητας».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης», τον Δήμο Χανίων και την ΚΗΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και φιλοξενείται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Θεόφιλος Σγουρόπουλος, ενώ τον σχεδιασμό της αφίσας έχει κάνει ο Βασίλης Πιτσώνης- Scripta. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό ως τις 18 Ιουνίου και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Από την περιοχή του Ηρακλείου συμμετέχουν οι παρακάτω καλλιτέχνες: Άννα Γιουμπάκη-Ξηρουχάκη, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Μαρία Χαρκούτση, Εύη Χατζηνικολάου και Ellen Weijers-Γιγουρτάκη.

Συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες: Αναστασία Βεργανελάκη-Κοτσιφάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Σοφία Δασκαλάκη, Νίκος Ζαμπετάκης, Χρυσή Καπαγιωρίδου, Βασίλης Κοτρώτσος, Ιωάννης Λουπάσης, Νίκος Μπολάκης, Νίκος Παπουτσάκης, Βάσω Ρεθεμιωτάκη, Μανόλης Ρουκούδης, Θεόφιλος Σγουρόπουλος και Τατιάνα Τουζλούκωφ.

Ο ιστορικός, αρχαιολόγο και αντιπρόεδρος του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναΐτών» Νίκος Γιγουρτάκης αναφέρει ότι η έκθεση είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, με δεδομένο ότι θέτει την Κρήτη ως ιδέα, ως οπτική, ως ερμηνευτική προσέγγιση στο πρίσμα της νεωτερικότητας, με ιδιαίτερα αξιόλογα αποτελέσματα. Τα 60 έργα που παρουσιάζονται, αν και είναι διαφορετικά, καταφέρνουν να συνδυαστούν μεταξύ τους, παρουσιάζοντας έτσι όλες τις πτυχές και τις εκφάνσεις του νησιού. 

Η Μαρία Χαρκούτση πλάι στα έργα της

Η εικαστικός Έυη Χατζηνικολάου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News