Κρήτη

Κρήτη: Με αυτή την πρόταση η ΠΕΔ επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα των δασικών χαρτών

Αύριο η κατάθεση της πρότασης στους εμπλεκόμενους υπουργούς

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση της πρότασης της ΠΕΔ για τους δασικούς χάρτες μιας και όπως όλα δείχνουν αυτή θα κατατεθεί στους αρμόδιους υπουργούς την Πέμπτη ή την Παρασκευή σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, με βάση αυτά τα οποία τόνισε στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV.

Διαβάστε επίσης ⇒ Δασικοί χάρτες: Έμμεση παράταση πέραν της 15 Ιουλίου και περισσότερα Συμβούλια Ιδιοκτησίας

Με βάση το ρεπορτάζ, αυτό που ετοιμάζονται να ζητήσουν οι φορείς της Κρήτης με μπροστάρη την περιφερειακή ένωση δήμων του νησιού είναι έναν καθαρό νόμο που δεν θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα δικαιώματα του δημοσίου και των ιδιωτών έτσι ώστε η διαδικασία διόρθωσης των πρόδηλων λαθών να γίνεται πιο εύκολα. Μάλιστα στην παρέμβαση αυτή οι δήμαρχοι και οι φορείς της Κρήτης θα επιμείνουν σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση και όχι σε μια απλή εγκύκλιο που θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κύκλο προβληματισμών.

Μάλιστα η πρόταση που θα κατατεθεί στους δύο αρμόδιους υπουργούς αλλά και στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών στοχεύει στο να γίνει ξεκάθαρο το μέγεθος του προβλήματος που εμφανίζεται απόλυτα διογκωμένο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Χαλκιδική αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου. Παράλληλα στην πρόταση θα ενταχθεί και το αίτημα των δημάρχων για μια ακόμα παράταση που ίσως να αφορά μόνο την Κρήτη, όσο αυτή είναι εφικτή.

Στα δυνατά χαρτιά της πρότασης της ΠΕΔ φαίνεται να είναι και το αίτημα δημάρχων, βουλευτών, φορέων ,αγροτών και κτηνοτρόφων για μια άμεση συνάντηση στην Αθήνα με τους αρμόδιους υπουργούς, με ουσιαστική δέσμευση για επίλυση του προβλήματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να γίνει και μια ακόμα συνάντηση σε επίπεδο Κρήτης με την περιφερειακή ένωση δήμων να πιέζει ασφυκτικά για συντονισμό των φορέων με σημείο αναφοράς τους βουλευτές που θα πρέπει άμεσα να φέρουν την πρόταση της ΠΕΔ στην Βουλή βάζοντας στο παιχνίδι και βουλευτές άλλων περιφερειών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV ήδη οι νομικοί που συμμετέχουν στην σύσταση της πρότασης έχουν βάλει με προσεκτική μελέτη στο μικροσκόπιο όλα τις νομικές δικλείδες για την νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά το ζήτημα των δασικών χαρτών. Όλα αυτά βέβαια μετά  την «βόμβα» του νομικού Νίκου Κοτζαμπασάκη ότι η ρύθμιση των δασικών χαρτών αποτελεί μνημονιακή δέσμευση που πρέπει να κλείσει τον Σεπτέμβριο αλλά και την παραδοχή της διοικήτριας της αποκεντρωμένης διοίκησης ότι τους τελευταίους 14 μήνες δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στο θέμα των δασικών χαρτών πήρε στην κυριολεξία φωτιά η συζήτηση στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ με την ένταση να χτυπά κόκκινο και την θέση μάχης αγροτών και κτηνοτρόφων να είναι δεδομένη, τονίζοντας ότι το θέμα των δασικών χαρτών αλλάζει την ίδια την ιστορία της Κρήτης.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή του ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια