Κρήτη

«Διέθεσαν μηδέν ευρώ για τουριστική προβολή»: Ανεβαίνουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι στην Ιεράπετρα

Οι απαντήσεις της δημοτικής Αρχής για το θέμα κινούνται στο ότι «εμείς κάνουμε έργα»

«Το αστρονομικό ποσό των... μηδέν ευρώ για την τουριστική προβολή «διέθεσε» για το 2021 η δημοτική Αρχή Καλαντζάκη», καταγγέλλει ο Αργύρης Πανταζής. Ανεβαίνουν οι αντιπολιτευτικοί τόνοι από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Αργύρη Πανταζή, με θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου το 2021.

«Σε απάντηση στο αίτημα της παράταξής μας, η αρμόδια υπηρεσία μας απάντησε για το αστρονομικό ποσό των μηδέν ευρώ που «διατέθηκε» για την τουριστική προβολή του δήμου μας κατά το προηγούμενο έτος. Με απέλπιδες προσπάθειες και χωρίς κανένα αποτέλεσμα, η δημοτική Αρχή Καλαντζάκη προσπαθεί να μας πείσει ότι στηρίζει τον τουριστικό κλάδο. Παρ’ όλα αυτά, τον μήνα Ιούνιο η Ιεράπετρα παραμένει με μικρή επισκεψιμότητα από ξένους και κάποιοι έχουν ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση.

Για τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής του δήμου Ιεράπετρας πέρυσι έγινε στις 11/05/21 θεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, όπου συμμετείχαν φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες, όπως δημιουργία και έκδοση εντύπων ψηφιακού και οπτικού υλικού, επικαιροποίηση φωτογραφικού υλικού, σχεδιασμό και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, σχεδίαση και έκδοση υλικού για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του δήμου, προώθηση των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας και άλλα.

Στη συνέχεια, με την ίδια θεματολογία, η απόφαση της επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα στις 26/05/21 από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με την υπ’ αριθμ. 74/2021 απόφασή του. Το αποτέλεσμα ήταν πως όλα τα παραπάνω πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων και να καταλήξουν τελικά σε μηδενικές ενέργειες για την τουριστική προβολή του δήμου μας, για άλλη μια χρονιά», αναφέρει στην καυστικότατη ανακοίνωσή του ο Αργύρης Πανταζής.

Συγκρίνοντας τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής των άλλων Δήμων, ο Αργύρης Πανταζής υποστηρίζει ότι η προβολή τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, την ώρα που στην Ιεράπετρα ήταν μηδενική.

«Για τους όμορους δήμους του Λασιθίου, οι εργασίες για την τουριστική τους προβολή (για το ίδιο έτος) ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δαπάνησε πάνω από 130.000 ευρώ, κάνοντας μια αξιοπρεπή προβολή του Μεραμπέλου, ενώ ο μικρός Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου κατάφερε να κάνει την παραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ, που αναδεικνύει τις ομορφιές, τα αξιοθέατα, τη γαστρονομία και την ιστορία του τόπου τους. Οι απαντήσεις της δημοτικής Αρχής για το θέμα κινούνται στο ότι «εμείς κάνουμε έργα». Άρα η τουριστική προβολή κατ’ αυτούς περιττεύει και οι Δήμοι που προχωρούν σε αυτό μάλλον πετάνε τα χρήματά τους», αναφέρει ο κ. Πανταζής.

«Στην Ιεράπετρα», προσθέτει, «για ένα ακόμα καλοκαίρι παραμένουν ερμητικά κλειστά η Αρχαιολογική Συλλογή, το φρούριο Καλές, το ψηφιακό μουσείο, το Τζαμί, η βιβλιοθήκη, καθώς και το σπίτι του Μ. Ναπολέοντα, που ελπίζουμε να ανοίξει φέτος. Ένα τεράστιο λουκέτο στα αξιοθέατα του δήμου μας. Για να μην αναφερθούμε στην «τραγωδία» της απώλειας των γαλάζιων σημαιών. Παταγώδης αποτυχία, ανύπαρκτη στρατηγική και ελάχιστο έργο σε σχέση με τους άλλους Δήμους. Αξίζει να αναφέρουμε ως παράδειγμα δύο μόνο έργα εμβληματικού χαρακτήρα για δύο δήμους που έχουν ως κορωνίδα τον τουρισμό: Ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Χανίων, με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωσή του. Δήμος Ρεθύμνου, υπόγειο παραλιακό πάρκινγκ επτά στρεμμάτων, έργο ύψους 23,8 εκατ. ευρώ, με δεδομένη την ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο περιλαμβάνει χώρο αναψυχής, χώρο πρασίνου, υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και υπέργεια ανάπλαση (πάνω από το πάρκινγκ) με τη διασύνδεσή της στον Δημοτικό Κήπο και την παλιά πόλη.

Σε άλλους δήμους προχωρούν σε σοβαρές παρεμβάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως την πρώτη στην Κρήτη άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου, που εξασφάλισε με την ΚΥΑ 3132/21 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, καθώς και σε έργα που το καθένα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Στον Δήμο Ιεράπετρας, και μάλιστα μετά από 8 χρόνια θητείας, η στρατηγική τους φτάνει μέχρι το βάψιμο του τοιχίου στο λιμάνι (κάτι είναι κι αυτό), το βάψιμο των φωτιστικών, άντε και τη νομιμοποίηση του λιμανιού και βλέπουμε», συμπληρώνει ο κ. Πανταζής.

Τι απαντά ο δήμος: «Το έργο μας θα κριθεί από τους δημότες»

Ζητήσαμε μια απάντηση σε αυτήν την καταγγελία από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία μας είπε ότι «δε θα ασχοληθούμε για άλλη μια φορά με όλα όσα αυθαίρετα υποστηρίζει ο κ. Πανταζής. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά, δίνοντας απαντήσεις με το έργο μας, το οποίο θα κριθεί από τους δημότες μας στην ώρα του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια