Ηράκλειο: «Καμπανάκι» από γονείς για το σχολείο στις κάτω Ασίτες (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Καμπανάκι» από γονείς για το σχολείο στις κάτω Ασίτες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρωγμές, οι σπασμένες υδρορροές, το πλημμυρισμένο από νερά υπόγειο και παιδιά που έκαναν μάθημα σε παγκάκια συνθέτουν σκηνικό ντροπής, όπως περιγράφουν οι γονείς - Το σχολείο τους έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται το σχολείο όπου στεγάζονται οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου στις κάτω Ασίτες. Το κτίσμα μετά το σεισμό έχει κριθεί ακατάλληλο και τα παιδιά να φιλοξενούνται σε λυόμενες αίθουσες και στο θέατρο του χωριού.

Παιδιά που έκαναν μάθημα σε παγκάκια, ρωγμές, σπασμένες υδρορροές και το πλημμυρισμένο από νερά υπόγειο, συνθέτουν σκηνικό ντροπής στο σχολείο στις Κάτω Ασίτες, το οποίο, σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τα διαδοχικά αιτήματα προς τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, αρμόδιο για τα τεχνικά έργα, Γιάννη Αναστασάκη, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Μάλιστα, όπως καταγγέλουν στο neakriit.gr τα παιδιά έκαναν μάθημα σε παγκάκια, μέχρι που οι ίδιοι, διαμόρφωσαν αίθουσα.

Η κορυφή του παγόβουνου, ωστόσο, είναι οι σπασμένες υδρορροές-παγίδα για τους μικρούς μαθητές. Το τοιχίο του σχολείου δεν εμφανίζει μόνο ρωγμές, αλλά θα είχε καταρρεύσει αν δεν υπήρχε η σκάλα στο σημείο, σημειώνει ο Σύλλογος Γονεών και Κηδεμόνων, καθώς τα νερά στο πλημμυρισμένο υπόγειο έχουν διαβρώσει τις επιφάνειες, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι η άμεση αποκατάσταση όλων ζημιών και φθορών, με το βλέμμα στη νέα σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News