Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι και οι παροχές

Κρήτη
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι και οι παροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Το νέο πρόγραμμα για «φθηνές» διακοπές αναμένεται να ανοίξει εντός των ημερών. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, μέσω της πλατφόρμας gov.gr, με τους κωδικούς του TaxisNet.

Με τους δικαιούχους φέτος να φτάνουν τους 300.000, ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έως 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ήμερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ισχύουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Β. Εύβοια και την Σάμο.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, τη ζήτηση αλλά και την κίνηση που υπάρχει, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Πολλοί άνθρωποι θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους με ελάχιστα χρήματα. Έχουμε και μια μικρή αύξηση στα όσα θα πάρουν τα ξενοδοχεία από τον ΟΑΕΔ. Υπάρχει κίνητρο για τους ξενοδόχους. Ήδη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπάρχουν ακόμη και πέντε αστέρων ξενοδοχεία στο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Τάσιος.

«Η Αθήνα αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στις αφίξεις. Η Βόρεια Ελλάδα έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα λόγω και του πολέμου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Φέτος το πρόγραμμα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με άλλες χρονιές, με κύριο χαρακτηριστικό την εικόνα των ξενοδοχείων, καθώς έχουν ενταχθεί στη λίστα καταλύματα της ανώτερης κατηγορίας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

//--> //-->

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα τον Ιούλιο - Πως θα πάρετε τα 150 ευρώ

Η εντεινόμενη ακρίβεια δυσχεραίνει ακόμη και τις ολιγοήμερες διακοπές για τους Έλληνες, τη στιγμή που αυξήσεις καταγράφονται σε καύσιμα, εστίαση, καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τα προγράμματα που θα «τρέξουν» για τον τουρισμό, ανέφερε ότι οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να κάνουν τα ταξίδια τους από 1η Ιουλίου μέχρι τέλος του έτους.

«Για το φετινό πρόγραμμα πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί», τόνισε η υφυπουργός.

//--> //-->

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News