Νέος θάνατος στον ΒΟΑΚ - Τραγικό τέλος για 58χρονο στους Αγίους Πάντες (βίντεο)

Κρήτη
Νέος θάνατος στον ΒΟΑΚ - Τραγικό τέλος για 58χρονο στους Αγίους Πάντες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρασύρθηκε από Ι.Χ. και έσβησε στην άσφαλτο

Ένας 58χρονος έσβησε νωρίς σήμερα το πρωί της 13ης Ιουνίου στην άσφαλτο όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ φορτηγό που κινούνταν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Το δυστύχημα συνέβη στο φονικό τμήμα από Αγίους Πάντες προς Βρύσες Αποκορώνου , στο ύψος κέντρου κοινωνικών εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με το πέρας του δυστυχήματος διερχόμενοι ειδοποίησαν άμεσα το ΕΚΑΒ και το Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ, δύναμη του οποίου έσπευσε στο σημείο για να καταγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Ο 58χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων. Είχε ήδη εκπνεύσει και οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του. Ο 66χρονος συνελήφθη ενώ ελήφθησαν δείγματα αίματος τόσο από το θύμα όσο και από τον οδηγό του αυτοκινήτου, για να διαπιστωθεί αν βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το νέο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν ακόμη άνθρωπο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τροχαία στην Κρήτη, σημειώθηκε σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήμα του ΒΟΑΚ. Η ορατότητα των οδηγών που κατευθύνονται προς Ρέθυμνο αλλά και όσων κινούνται προς τα Χανιά είναι περιορισμένη, ενώ οι πεζοί που επιλέγουν να διασχίσουν το δρόμο, παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. Συχνά δε οι οδηγοί που κατευθύνονται από το Ρέθυμνο στα Χανιά, εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα όπου λειτουργεί καντίνα.

Η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Μόνο την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων ένας 35χρονος που τραυματίστηκε στην Αλμυρίδα Αποκορώνου μετά από τροχαίο με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε κι ένας 65χρονος από το Κεφάλι Κισσάμου, ο οποίος επίσης έχασε το έλεγχο του δίκυκλου του και υπέστη πολλαπλά τραύματα.

Επίσης, ένας 35χρονος ο οποίος τραυματίστηκε στις 21 Μαΐου σε τροχαίο στον κόμβο της Σούδας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με ΙΧ ενοικιαστικό όχημα που οδηγούσε Βέλγος τουρίστας, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να κάνει αναστροφή.

Την ανησυχία του για το μπαράζ τροχαίων στα Χανιά εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας. «Η πίεση είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλά ορθοπεδικά περιστατικά κι αυτό φαίνεται και στις νοσηλείες στην ορθοπεδική κλινική .Δυστυχώς έχουμε πτώσεις αλλά και πολλά τροχαία» σημείωσε ο κ. Μπέας.

Οι Σύλλογοι Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα προκειμένου το καλοκαίρι στην Κρήτη ,να κυλήσει όσο το δυνατόν αναίμακτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News