Επιδότηση ρεύματος: Έρχεται οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες νοικοκυριά στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Επιδότηση ρεύματος: Έρχεται οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες νοικοκυριά στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 16 Ιουνίου, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου

Μετά το ηλεκτροσόκ με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς και τις σφοδρές αντιδράσεις των καταναλωτών, έρχεται οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία θα αποζημιωθούν έως και 600 ευρώ για τις επιπλέον καταναλώσεις που αντίκρισαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022

Ειδικότερα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές και τους φοιτητές, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων να ανοίγει στις 16 Ιουνίου.

Η αποζημίωση ανέρχεται έως και 600 ευρώ για τις επιπλέον καταναλώσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Για εξέλιξη «ανάσα» κάνουν λόγο αρκετοί καταναλωτές οι οποίοι αντικρίζουν λογαριασμούς - «φωτιά», ωστόσο κρατούν μικρό καλάθι για το τι τελικά θα συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 600 ευρώ (χωρίς επιδοτήσεις) η αποζημίωση υπολογίζεται τα 360 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις αγγίζουν τα 800 ευρώ, η αποζημίωση ανέρχεται στα 480 ευρώ ενώ για 1.000 ευρώ επιπλέον χρέωση, η αποζημίωση αγγίζει τα 600 ευρώ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος για την κάλυψη του αυξημένου κόστους στους λογαριασμούς ρεύματος θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου ενώ οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Για την επιδότηση ρεύματος, τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια ενώ να σημειωθεί ότι η ενίσχυση δεν χορηγείται για δευτερεύουσες κατοικίες, εξοχικά και μη οικιακές χρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News