Κρήτη: Τίμησαν τους αγωνιστές στο σπήλαιο Χαμαμούτζη (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Τίμησαν τους αγωνιστές στο σπήλαιο Χαμαμούτζη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το ιστορικό γεγονός της ορκωμοσίας της πρώτης Ένοπλης Αντιστασιακής ομάδας με αρχηγό τον Καπετάν Μανόλη Μπαντουβά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής, το ιστορικό γεγονός της ορκωμοσίας της πρώτης Ένοπλης Αντιστασιακής ομάδας στο μικρό σπήλαιο του Χαμαμουτζή στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Σύλλα, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη.

Ειδικότερα 81 χρόνια συμπληρώνονται από την ορκωμοσία της πρώτης Ένοπλης Αντιστασιακής Ομάδας με αρχηγό τον Καπετάν Μανόλη Μπαντουβά. Έτσι πλήθος κόσμου, έδωσε το «παρών» στην τελετή και φέτος και εόρτασε το ιστορικό αυτό γεγονός, με την τέλεση τρισάγιου στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία.   

Την τελετή πραγματοποίησε η τοπική κοινότητα Αγίου Σύλλα και το Σωματείο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης «Ομάδες Μπαντουβάδων, ενώ για το γεγονός της Ορκωμοσίας μίλησε ο Χρήστος Μελάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου και μέλος του Σωματείου Αγωνιστικών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης «Ομάδες Μπαντουβάδων» ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News