Σφακιά: Σκάφος προσέκρουσε στον προβλήτα λόγω κυματισμού

Κρήτη
Σφακιά: Σκάφος προσέκρουσε στον προβλήτα λόγω κυματισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλοίο προσέκρουσε το δεξιό πρυμναίο τμήμα του και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται η εξαγωγή καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων

Το Ε/Γ – Δ/Ρ πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ Κ» Ν. Χαλκίδας 42 , ενώ βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον λιμένα ΄΄ΜΑΣΧΑΛΗ΄΄ Αγίας Ρούμελης Σφακίων, κενό επιβατών, προσέκρουσε στον προβλήτα λόγω κυματισμού το Σάββατο 11 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Λιμενική Αρχή Σφακίων.

Το πλοίο προσέκρουσε το δεξιό πρυμναίο τμήμα του και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται η εξαγωγή καυσαερίων με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο ημιβυθίστηκε και από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης και άμεσα τοποθετήθηκε φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση , απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News