Ηράκλειο: Τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται λόγω διαρροής στον Προφήτη Ηλία (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται λόγω διαρροής στον Προφήτη Ηλία (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την εύρεση λύσης επικαλείται ο δήμος Ηρακλείου

Απαράδεκτες εικόνες αντικρίζουν δημότες στον Προφήτη Ηλία, καθώς όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, το αρδευτικό νερό χάνεται τόσο άδικα, εδώ και έναν μήνα. 

Ως συνέπεια του παραπάνω γεγονότος, ορισμένοι αγρότες διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους ενώ την ίδια ώρα σε αδιέξοδο βρίσκεται ο αγρότης, Μανόλης Μανιάς ο οποίος αντικρίζει …πλημμυρικές καταστάσεις στις καλλιέργειες του , όπου καταλήγουν οι επίμαχες ποσότητες νερού άρδευσης οι οποίες κατεβαίνουν από το βουνό. 

Τα σπασίματα στον αγωγό είναι συχνά, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας του Προφήτη Ηλία, Μανόλης Τσατσαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ...μπαλωματικές λύσεις στον επίμαχο αγωγό, χωρίς όμως οι προσπάθειες αυτές να έχουν αποτέλεσμα.

«Το δίκτυο είναι άχρηστο και κατά την άποψη μου, δεν έπρεπε να παραληφθεί το έργο» σχολίασε ο ίδιος.

Και ενώ χάνεται πολύτιμο νερό άρδευσης, οι αρμόδιοι από τον δήμο Ηρακλείου απαντούν στους δημότες ότι δεν έχουν χρήματα για να αντικαταστήσουν το δίκτυο. 

Την ανάγκη τοποθέτησης νέου αγωγού για το αρδευτικό νερό, καθώς ο υφιστάμενος παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας ο οποίος παράλληλα περιέγραψε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη περίπτωση που το αρδευτικό νερό καταλήξει στις πηγές , απ’ όπου υδρεύεται το χωριό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News