Κίσσαμος: Συνάντηση για το ζήτημα της πιθανής αδειοδότησης εξόρυξης γύψου στο Στόμιο

Κρήτη
Κίσσαμος: Συνάντηση για το ζήτημα της πιθανής αδειοδότησης εξόρυξης γύψου στο Στόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Κισσάμου εισηγήθηκε την δημιουργία ομάδας συμβούλων για την υποστήριξη των μεγάλων περιβαλλοντικών και χωροταξικών ζητημάτων που απασχολούν το δήμο

Την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022, κατόπιν αιτήματος του Δήμαρχου κ. Γιώργου Μυλωνάκη, πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, παρουσία εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης κου Ψαράκη Νεκτάριου και του επικεφαλή της ελάσσονος κ. Φραγκιουδάκη Γιώργου, η οποία αφορούσε αποκλειστικά το θέμα πιθανών περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων των ΜΠΕ μονάδων εξόρυξης γύψου στην περιοχή Προφήτη Ηλία στο Στόμιο Τ.Κ. Βάθης της Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισσάμου.

Στην συνάντηση, μετά από κάλεσμα του Δημάρχου, συμμετείχαν και ο πρώην δήμαρχος Δήμου Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης Κώστας, η Νομική Σύμβουλος κα Μπενιουδάκη Άννα καθώς και ο μελετητής των περιβαλλοντικών ζητημάτων της χωροταξικής μελέτης στον πρώην δήμο Ιναχωρίου κ. Πρωτοπαπαδάκης Κώστας.

Κατόπιν αυτής, λόγω και της μείζονος σημασίας και κρισιμότητας του θέματος, αποφασίσθηκε και διεξήχθη έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, προκειμένου αφενός να συζητηθεί εκ νέου το θέμα και να ενημερωθεί εκτενώς το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις και αφετέρου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες ώστε να προστατευθεί το περιβαλλοντικό και χωροταξικό συμφέρον του Δήμου Κισσάμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, εισηγήθηκε την δημιουργία ομάδας συμβούλων για την υποστήριξη των μεγάλων περιβαλλοντικών και χωροταξικών ζητημάτων που απασχολούν το δήμο.

Τα μέλη τα οποία προτάθηκαν για την συγκρότηση της ομάδας εργασίας είναι ο κ. Κουκουράκης Κων/νος, πρώην δήμαρχος Δήμου Ιναχωρίου, η κα Μπενιουδάκη Άννα, νομική σύμβουλος και ο κ. Πρωτοπαπαδάκης Κων/νος, μελετητής των περιβαλλοντικών ζητημάτων της χωροταξικής μελέτης με τίτλο ΣΧΟΑΑΠ στον πρώην Δήμο Ιναχωρίου.

Με την υπ’ αριθ. 400 (Α.Π. 5016/10-06-2022) απόφαση δημάρχου ορίσθηκε η ως άνω ομάδα με αποκλειστικό αντικείμενο το σχεδιασμό και την εισήγηση των θεμάτων προς το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή και το δήμαρχο Κισσάμου καθώς και να υποστηρίζει τεκμηριωμένα τις σχετικές αποφάσεις για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και χωροταξικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Η δημοτική αρχή με κάθε τρόπο συνεχίζει τις ενέργειές της προκειμένου την απόρριψη των ΜΠΕ και την μη εγκατάσταση Γυψορυχείου στην ευρύτερη περιοχή Λαφονησίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News