«Ανοιξιάτικος» καιρός μέσα στο καλοκαίρι σήμερα στην Κρήτη - Πώς θα εξελιχθεί το τριήμερο

Κρήτη
«Ανοιξιάτικος» καιρός μέσα στο καλοκαίρι σήμερα στην Κρήτη - Πώς θα εξελιχθεί το τριήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου στην Κρήτη - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί - Πόσο θα επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας - Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, στο neakriti.gr

Νεφώσεις, βροχές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σταδιακή βελτίωση στο τέλος του τριημέρου, κατά την Δευτέρα θα συνθέσουν το σκηνικό της αργίας για φέτος, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Ειδικότερα, άστατος προβλέπεται ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Κρήτη με πτώση της θερμοκρασίας και νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ για σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί θα είναι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, σήμερα Παρασκευή, θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί θα είναι οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι, που θα πνέουν και θα επηρεάσουν κυρίως τις βόρειες ζώνες της Κρήτης και το Ηράκλειο και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο απαιτεί προσοχή, καθώς θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ωστόσο θα επηρεαστούν και οι θαλάσσιες δραστηριότητες. Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο neakriti.gr, σημείωσε ότι η έντασή τους θα είναι ήπια αρχικά, από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 Μποφόρ, ενδέχεται και υψηλότερα.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα, ενώ στα νότια θα είναι χαμηλότερη και θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το τριήμερο

Συνθήκες αστάθειας θα επικρατήσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα. Ειδικότερα, οι καιρικές συνθήκες στις παράκτιες ζώνες της Κρήτης αναμένεται να είναι καλές, ωστόσο στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, καθώς θα εκδηλωθούν νεφώσεις, ενώ υπάρχει πιθανότητα και πρόσκαιρων βροχοπτώσεων.

Χαρακτηριστικό στον καιρό του τριημέρου επίσης θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπου τις βραδινές ώρες θα δώσουν την αίσθηση του ψύχους. Οι μέγιστες αναμένεται  να είναι σε καλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα αναμένεται να φτάσουν κοντά στους 27 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν δυτικοί μέχρι και 5 Μποφόρ στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 6. Την Κυριακή θα στραφούν βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ και την Δευτέρα θα στραφούν δυτικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News