Κρήτη

Ηράκλειο: «Άβατο» για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ο Κούλες (εικόνες, βίντεο)

Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας το ενετικό μνημείο συνεχίζει να παραμένει μη προβατίσιο και τις συμπολίτισσες και του συμπολίτες μας με αναπηρία

Αδύνατη είναι η πρόσβαση των ΑμεΑ στη στέγη του Φρουρίου Κούλε όπου επισκέπτες ξεναγούνται στο μνημείο και απολαμβάνουν τη θέα στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι από πέρυσι, το αναβατόριο δεν λειτουργεί για τις ανάγκες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, γεγονός που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς …αποκόπτονται από σημεία πολιτισμού και μάλιστα σε μια πόλη η οποία είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό.

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που το υπουργείο πολιτισμού τονίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης σε μνημεία πρώτης γραμμής και σε τουριστικούς προορισμούς υψηλής επισκεψιμότητας για όλους τους πολίτες.

Μεγάλα τα προβλήματα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και στο Ανάκτορο της Κνωσού, καθώς μόλις το 50% του αρχαιολογικού χώρου είναι προ βάσιμο. Ανάλογο το σκηνικό και στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων όπου δεν υπάρχει ειδικός διάδρομος για τα αναπηρικά αμαξίδια, όπως υποστηρίζουν ξεναγοί οι οποίοι αναδεικνύουν τα …κακώς κείμενα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια