Κρήτη

Συντυχάκης: Θέλετε δημόσιους υπαλλήλους υποτακτικούς στην κυβερνητική πολιτική

Η Δημόσια Διοίκηση έχει ταξικό πρόσημο και υπηρετεί τις ανάγκες της κυρίαρχης αστικής τάξης και όχι του λαού, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για το Δημόσιο και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Η Δημόσια Διοίκηση έχει ταξικό πρόσημο και υπηρετεί τις ανάγκες της κυρίαρχης αστικής τάξης και όχι του λαού, επισήμανε ο ειδικός αγορητης του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για το Δημόσιο και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το κράτος είναι της άρχουσας τάξης, της αστικής. Σ’ ένα τέτοιο κράτος και σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις συμφωνούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, όλα τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν το σύστημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να υπηρετήσει τη στρατηγική της ''συνέχειας του κράτους'', να κουμπώσει με την εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση, που η ίδια η ΝΔ ξεκίνησε – ως κυβέρνηση το 2014 και με υπουργό Εσωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό. Την συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βερναρδάκη, αφήνοντας άθικτο το επιχειρησιακό πρόγραμμα ''Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020'' ως προς τους στόχους, τους άξονες και τις προτεραιότητες που έθετε. Σήμερα, ανοίγει και πάλι η όρεξη της ΝΔ για ακόμα πιο επιθετική αντιλαϊκή πολιτική και για αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που ενοχοποιεί τους εργαζόμενους για τα υπαρκτά προβλήματα στη Δημόσια Διοίκηση, τα οποία όμως έχουν προκαλέσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και όχι βέβαια οι εργαζόμενοι.

«Θέλετε δημόσιους υπαλλήλους υποτακτικούς στην κυβερνητική πολιτική, που θα τους μετατρέπει σε πειθήνιο γρανάζι της κρατικής μηχανής. Τους πετάτε την μπανανόφλουδα των ''κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων» και τα ψευτοbonus για τους δικαστικούς υπαλλήλους» με στόχο η κυβέρνηση να εξαγοράσει συνειδήσεις και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ώστε να προωθούν τους αντιλαϊκούς στόχους του αστικού κράτους.

«Με την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία, η κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους», τόνισε ο Μ. Συντυχάκης και συνέχισε: «Συνεπώς, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού, το ερώτημα ''καλή ή κακή αξιολόγηση'' είναι υποκριτικό και πονηρό, συσκοτίζει την αλήθεια. Και ποια είναι η αλήθεια; Ότι, δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να υπάρξει ''καλή'' αξιολόγηση».

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, επισήμανε, καλώντας σε ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, ώστε να πάψει το κράτος να ανήκει στην αστική τάξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια