Ηράκλειο: Αναβολή στη δίκη για την υπόθεση πατροκτονίας στη Φορτέτσα

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναβολή στη δίκη για την υπόθεση πατροκτονίας στη Φορτέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος κατηγορούμενος δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στη δίκη

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση πατροκτονίας που είχε σημειωθεί, πριν από περίπου 4,5 χρόνια, στη Φορτέτσα Ηρακλείου και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό.

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος κατηγορούμενος δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στη δίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 39χρονος εργάζεται στο εξωτερικό και δεν κατέστη δυνατό να λάβει άδεια από τη δουλειά του για να βρεθεί στο Ηράκλειο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Ο 39χρονος άνδρας φέρεται να είχε σκοτώσει τον πατέρα του,  ενώ βρίσκονταν κι οι δύο σε κατάσταση μέθης, τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου του 2017.

Ο φερόμενος πατροκτόνος είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Η Έδρα είχε κρίνει ότι ο κατηγορούμενος προέβη στην πράξη του έχοντας ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό καθώς, μεταξύ άλλων, είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο, χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι ο 39χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News