Χερσόνησος: 80 μαθητές του 1ου και 2ου Δημ.Σχολείου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής

Κρήτη
Χερσόνησος: 80 μαθητές του 1ου και 2ου Δημ.Σχολείου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε στην πλατεία Ευαγγελίστριας στο Λιμ. Χερσονήσου, όπου ογδόντα μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Χερσονήσου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους τρόπους αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς

Σε συντονισμένα μέτρα και δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για μέτρα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης πυρκαγιών προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε στην πλατεία Ευαγγελίστριας στο Λιμ. Χερσονήσου, όπου ογδόντα μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Χερσονήσου ενημερώθηκαν για την λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους τρόπους αντιμετώπισης των περιστατικών πυρκαγιάς, την καθοριστική παρέμβαση των πυροσβεστών σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πλημμύρες, αλλά και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων σε τροχαία ατυχήματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παιδιά που συμμετείχαν έμαθαν βιωματικά πως πρέπει να αντιδρούν σε περίπτωση μιας πυρκαγιάς ή μιας φυσικής καταστροφής, ενημερώθηκαν και περιεργάστηκαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες και, ταυτόχρονα, πληροφορήθηκαν για τη χρήση του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η ενημερωτική δράση διοργανώθηκε από το γραφείο Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων της ΔΙ.ΠΥΝ. Ηρακλείου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου τους Αντιδημάρχους Δήμου Χερσονήσου Πολιτικής Προστασίας, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη και Παιδείας, Κώστα Ζαχαριουδάκη και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνδρομή του Φιλωνίδειου Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμ. Χερσονήσου.

Η δράση θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου (1.6.2022 – 31.10.2022), ώστε να διαδοθεί το μήνυμα σε όλες τις ηλικίες. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων παίζει κομβικό ρόλο στα θέματα αυτοπροστασίας και πρόληψης από πυρκαγιά.

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, «Μόνο μία Γη», εμείς ως δημοτική αρχή Χερσονήσου συμπληρώνουμε «Μαζί μπορούμε καλύτερα». Στην εποχή μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πλανητική οικολογική καταστροφή, η οποία αυτή τη φορά θα οφείλεται σε ανθρώπινες ενέργειες, που θα προκαλέσουν τεράστιες φυσικές καταστροφές. Είναι αυτονόητα σημαντική λοιπόν η γνώση της άμεσης και ορθής αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή, με τη συμμετοχή μικρών μαθητών μέσω της βιωματικής μάθησης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να απευθυνθούμε σε όλες τις ηλικίες,» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης.

«Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά έμαθαν για τον πιο σημαντικό τρόπο κατάσβεσης της φωτιάς, δηλαδή την πρόληψη, ευαισθητοποιήθηκαν αλλά και χάρηκαν πολύ με τις εμπειρίες που αποκόμισαν. Νομίζω ότι και οι εκπαιδευτικοί είναι ικανοποιημένοι, καθώς προσφέραμε στα παιδιά μια μέρα βιωματικής μάθησης και κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα πάγιο στόχο της εκπαίδευσης, ένα σχολείο «ανοιχτό στην κοινωνία», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κώστας Ζαχαριουδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News