Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πιθανός 3ος έλεγχος του βιολογικού υλικού από επιστήμονα της Κρήτης

Κρήτη
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πιθανός 3ος έλεγχος του βιολογικού υλικού από επιστήμονα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα πορίσματα στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από τους ιατροδικαστές τα ακριβή αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς ολοκληρώθηκε από το ΑΠΘ ο επανέλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων των παιδιών από την Πάτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.

Έκλεισε το κεφάλαιο του ελέγχου των τοξικολογικών εξετάσεων της μόλις 3,5 ετών Μαλένας και του 7 μηνών μωρού Ίριδας. Οι επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο ότι υλικό είχε διασωθεί από τα δύο παιδιά κατέληξαν σε ασφαλή συμπεράσματα προκειμένου να αποφανθούν οι ιατροδικαστές την αίτια θανάτου των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογριά θα είναι κοινό και η αιτία θανάτου των δυο παιδιών θα είναι μια καθώς τα προηγούμενα πορίσματα των ιατροδικαστών μόνο σύγχυση είχαν προκαλέσει.

«Τα δύο πρώτα παιδιά στην αρχικές τοξικολογικές εξετάσεις δεν είχαν ευρήματα με βάση πλέον τα αδιαμφησβήτητα ευρήματα να μπορέσουν οι συνάδελφοι πραγματογνώμονες να ορίσουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου βάση και των νέων δεδομένων», αναφέρει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.  

//--> //-->

Ο επανέλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων φέρεται να δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια ύποπτη και ανεξήγητη ουσία στα παιδιά όπως η κεταμίνη που εντοπίστηκε στη μικρή Τζωρτζίνα. Από το κάδρο των ερευνών, μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να έχει μπει στην άκρη η ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας, χωρίς να αποκλείεται όλα να ανατραπούν την τελευταία στιγμή.

Δεν αποκλείεται όλα τα δείγματα βιολογικού υλικού των παιδιών να εξεταστούν και τρίτη φορά από επιστήμονα στην Κρήτη στον οποίο έχει αποτανθεί η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου. Πάντως, ερωτήματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα για το πως η υγιέστατη Ίριδα έφυγε από τη ζωή από εκ γενετής πρόβλημα στην καρδιά.

Πρωτοπόρο εργαστήριο ανάλυσης τριχών στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο neakriti.gr, σημαντικό ρόλο στην διαδικασία των ερευνών για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη, παίζει και η Κρήτη, με το πρωτοπόρο εργαστήριο ανάλυσης τριχών.

Ο κ. Λέων ανέφερε πως «το πλέον αξιόπιστο εργαστήριο στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα είναι πρωτοπόρο στην ανάλυση τριχών εδώ και πάρα πολλά έτη βρίσκεται στην Κρήτη. Συνεπώς έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αναλύσει τις τρίχες και να μας δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα. Πρόκειται για το εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών στο οποίο προΐσταται ένας επιστήμονας από τους δέκα καλύτερους στην Ελλάδα, ο καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης», είχε αναφέρει ο ιατροδικαστής την περίοδο που στο μικροσκόπιο των ερευνών είχε μπει ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News