Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Θέματα και απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2022 - Δείτε στo neakriti.gr, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τις πρώτες εκτιμήσεις και τις απαντήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να διαγωνίζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική. Αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Λατινικά

Δείτε εδώ τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα των Λατινικών

Λατινικά: Ήταν εύκολα!

Όπως εκτιμούν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου: «Αν και όλοι είχαν τις ανησυχίες τους, τελικά το νέο διαγώνισμα των Λατινικών στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Ίσως η άσκηση Β1 που αφορούσε την εισαγωγή χρειαζόταν αυξημένη προσοχή. Η άσκηση Β2 με την ετυμολογική συγγένεια των δύο γλωσσών δεν ήταν δύσκολη. Υπόλοιπες ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού που ήταν αναμενόμενες και σε ένα μέτριο επίπεδο δυσκολίας. Σίγουρα πρόκειται για ένα διαγώνισμα στο οποίο οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να αγγίξουν το άριστα».

Δείτε εδώ τα θέματα στα Λατινικά

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα της Χημείας

Δείτε εδώ τις πρώτες εκτιμήσεις στο μάθημα της Χημείας

Χημεία: Αναμενόμενη δυσκολία!

Σύμφωνα με τα Φροντιστήρια  «Πουκαμισάς» Ηρακλείου, «ο βαθμός δυσκολίας στο μάθημα της Χημείας του θετικού προσανατολισμού και των σπουδών υγείας, χαρακτηρίζεται αναμενόμενος! Δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως την περσινή χρονιά. Δύσκολο χαρακτηρίζεται το θέμα Δ3, αξίας 9 μορίων. Το διαγώνισμα κάλυπτε όλα τα κεφάλαια της εξεταστέας ύλης».

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα της Πληροφορικής

Δείτε εδώ τις πρώτες εκτιμήσεις στο μάθημα της Πληροφορικής

Πληροφορική: Απαιτητική πληροφορική!

Οι καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου, εκτιμούν πώς τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής για τους μαθητές του οικονομικού προσανατολισμού ήταν απαιτητικά: «Σίγουρα ήταν πιο δύσκολο από τα περσινά. Αρκετοί θα δυσκολεύτηκαν στα θέματα Α και Β, τα οποία μάλιστα αφορούσαν την νέα εξεταστέα ύλη. Για τα θέματα Γ και Δ ο βαθμός δυσκολίας ήταν αναμενόμενος».

Δείτε εδώ τα θέματα στην Πληροφορική

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2022

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει περιορίσει τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας, οι φετινές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα υπάρχει μεταξύ των θρανίων των υποψηφίων ενάμισι μέτρο απόστασης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας καθιστά σαφές ποιοι πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις των μαθημάτων της Μουσικής και οι εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τελευταία ημερομηνία στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι η Παρασκευή, 10 Ιουνίου με τα μαθήματα Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ. Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid test

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψήφιους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

  • Να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,
  • Να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
  • Να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Οδηγίες για υποψήφιους - Απαγορεύονται κινητά, κομπιουτεράκια και μπλάνκο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες, πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ., ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν, επίσης, για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Το neakriti.gr στο πλευρό των υποψηφίων

Το neakriti.gr, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών για την εγκυρότερη ενημέρωση για τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των μαθημάτων.

  • Έναρξη ανάρτησης των Θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις πρώτες σύντομες Απαντήσεις
  • Γενικός σχολιασμός των Θεμάτων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
  • Αναλυτική παρουσίαση των Απαντήσεων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News