Χανιά: Μοιραία βουτιά για 75χρονο άνδρα - Πέντε πνιγμοί σε έξι μέρες

Κρήτη
Χανιά: Μοιραία βουτιά για 75χρονο άνδρα - Πέντε πνιγμοί σε έξι μέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο από πνιγμό στις θάλασσες της Κρήτης, με τα περιστατικά να προβληματίζουν

Την τελευταία του πνοή στην θάλασα άφησε ένας 75χρονος Γερμανός σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων και συγκεκριμένα στο Φραγκοκάστελλο.

Ήταν λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, όταν λουόμενοι που είδαν ένα ανθρώπινο σώμα να επιπλέει στη θάλασσα και στην συνέχεια αντιλήφθηκαν ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές. 

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμεναρχείου της Χώρας Σφακίων οπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με γιατρό απο το Κέντρο Υγείας της περιοχής. 

Ωστόσο για τον άτυχο 75χρονο άνδρα, ηταν ήδη πολύ αργά, καθώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο από πνιγμό στις θάλασσες της Κρήτης, με τα περιστατικά να προβληματίζουν.

Τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον άτυχο 75χρονο Γερμανό διερευνά το αρμόδιο τμήμα του Λιμενικού Σώματος ενώ αναμένεται η νεκροψία/νεκροτομή.

Τέσσερις πνιγμοί σε 48ώρες

Πριν απο μερικές ημέρες, τέσσερις ακόμη άνθρωποι «χάθηκαν» σε 48ώρες ενω κολυμπούσαν σε θάλασσες του νησιού. 

Συγκέκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Ιουνίου ένας 85χρονος στην θαλάσσια περιοχή των Μαλίων.

Ο άτυχος 85χρονος άνδρας, Τσεχικής υπηκοότητας, ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη της Ομάδας «Ωκεανίς».

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο 85χρονος κατέληξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ασθενοφόρο, καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Επιπλέον περιστατικό, αποτελεί και ο θάνατος 30χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου, το μεσημέρι, χωρίς τις αισθήσεις του από λουόμενους στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας.

Επρόκειτο για έναν άνδρα Ασιατικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε μια ώρα μετά την αποβίβαση των επισκεπτών από το ημερόπλοιο που κάνει την κρουαζιέρα Ιεράπετρα –Χρυσή.

Ο άτυχος 30χρονος Ασιάτης, που έμενε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, συμμετείχε σε ημερήσια κρουαζιέρα με οργανωμένο γκρουπ τουριστών και είχε ταξιδέψει με το ημερόπλοιο «Γραμβούσα», το οποίο είχε αποπλεύσει στις 10:30 το πρωί από τον προβλήτα της Ιεράπετρας κάτω από το Λιμεναρχείο.

Τελευταίο μπάνιο για 72χρονο και 48χρονη γυναίκα σε Χανιά και Ελούντα

Χωρίς τις αισθήσεις του στα Χανιά και συγκεκριμένα σε παραλία της Αγίας Μαρίνας, ανασύρθηκε επίσης την Παρασκευή 3 Ιουνίου, το πρωί 72χρονος.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, όμως ο άνδρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Μια μέρα πριν, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Ιουνίου το πρωί, νεκρή σε παραλία στην Ελούντα εντοπίστηκε 48χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, βρίσκονταν στην Κρήτη προκειμένου να περάσει τις διακοπές της και διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πήγε το πρωί στην θάλασσα, όταν λίγο μετά εντοπίστηκε νεκρή.

Χερσόνησος: Παρολίγον πνιγμός

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου το μεσημέρι, αναστάτωση σημειώθηκε στην Ανάληψη Χερσονήσου, όταν ένα 10χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τους ανέμους στη θάλασσα και παραλίγο να πνιγεί.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της «Ωκεανίς Ναυγαγοσωστική Σχολή Κρήτης», ο 10χρονος Άγγλος ξέφυγε από την προσοχή του 46χρονου πατέρα του και τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν μη μπορώντας να κολυμπήσει και να βγει έξω, φωνάζοντας παράλληλα για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως Ναυαγοσώστης της Ωκεανίς που κατάφερε να βγάλει το παιδί έξω σώο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το λιμενικό.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News