45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία

Κρήτη
45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο «Eco - education» ένωσε έξι ευρωπαϊκά σχολεία, τρία ειδικά σχολεία από τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία και τρία κανονικά σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από τα δύο που έχουν ενσωματώσει μαθητές με ειδικές ανάγκες

Την εβδομάδα 16-21 Μάϊου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 24 εκπαιδευτικών και 15 μαθητών από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια του έργου Erasmus «Eco-education».

Το έργο «Eco-education» ενώνει έξι ευρωπαϊκά σχολεία, τρία ειδικά σχολεία από τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία και τρία κανονικά σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από τα δύο που έχουν ενσωματώσει μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Αυτή η συνεργασία προέκυψε από την ανάγκη να γίνει μια αλλαγή στις μεθόδους διδασκαλίας, με σκοπο να οι συμμετέχοντας να γίνουν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Οι μαθητές με ή χωρίς ειδικές ανάγκες, εργάστηκαν μαζί έχοντας τον ίδιο στόχο, αυξάνοντας την αυτοεκτίμησή και την εμπιστοσύνη τους πάνω στο ότι αισθάνονται σημαντικό και πολύτιμο μέρος της κοινότητας.

Πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες συμμετείχαν ισότιμα σε όλες τις δραστηριότητες.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών.

Οι δραστηριότητες είχαν σαν θέμα την ανακύκλωση  χαρτιού με τίτλο ‘’ Regycling means...Giving life to paper’’ και ‘’ Paper recycling ..... the paper of our future’’.

Στο σχολείο,  οι φιλοξενούμενοι γεύτηκαν την κρητική κουζίνα χάρη στα φαγητά που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών  αλλά και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Παράλληλα, επισκέφτηκαν την Κνωσό, τους έγινε ξενάγηση στην πόλη του Ηρακλείου και το Ενυδρείο.

Στον ελεύθερο χρόνο τους απόλαυσαν την κρητική θάλασσα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους μαθητές του σχολείου για την άψογη συμπεριφορά και φιλοξενία που προσέφεραν αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούςπου συνέβαλλαν για την επιτυχία του προγράμματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News