Χερσόνησος: Άνοιξε τις πύλες της η παλαιοχριστιανική βασιλική του Καστρίου (εικόνες)

Κρήτη
Χερσόνησος: Άνοιξε τις πύλες της η παλαιοχριστιανική βασιλική του Καστρίου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Καστρίου, ένα μοναδικό μνημείο με αναφορές από το πρωτομινωικά χρόνια αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν στην Χερσόνησο

Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Καστρίου, ένα μοναδικό μνημείο με αναφορές από το πρωτομινωικά χρόνια στην Χερσόνησο, έχει ανοίξει τις πύλες του με δωρεάν είσοδο για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες στο βράχο τεκμηριώνουν τη διαρκή χρήση του χώρου, από τα πρωτομινωικά χρόνια έως το τέλος της πρωτοβυζαντινής περιόδου.

Κάτω από τον σύγχρονο οικισμό του Λιμένα Χερσονήσου, δεσπόζει ο πυρήνας της αρχαίας Χερρονήσου. Η Χερσόνησος του Καστρίου, από την οποία έλαβε το όνομά του ο οικισμός, αποτελεί το βόρειο φυσικό όριο του αρχαίου και σύγχρονου λιμανιού της Χερσονήσου.

Τα στοιχεία του πολιτισμού, της παράδοσης και της αρχαιολογικής κληρονομιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χερσονήσου και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανέφερε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπαγουράκης, έχουν δημιουργηθεί οι καλύτερες συνθήκες προκειμένου χώροι, όπως η παλαιοχριστιανική βασιλική του Καστρίου που αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο με αναφορές από το πρωτομινωικά χρόνια, να είναι ανοιχτοί και με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News