Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη - Η πρόγνωση της εβδομάδας

Κρήτη
Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη - Η πρόγνωση της εβδομάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινός προβλέπεται ο καιρός την Δευτέρα, 6 Ιουνίου στην Κρήτη - Κύρια χαρακτηριστικά του, οι πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και οι βορειοδυτικοί άνεμοι

Γενικά αίθριος, προβλέπεται ο καιρός σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουνίου στην Κρήτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες και στα Σφακιά την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Ανώγεια την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινές θερμοκρασίες προβλέπονται στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινός ο καιρός στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες, καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία.

Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στο βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, τις νυχτερινές ώρες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τη νύχτα θα γίνουν βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 7 Ιουνίου

Στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 8 Ιουνίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Τα φαινόμενα που ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 9 Ιουνίου

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 10 Ιουνίου

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβους ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα θα πνέουν νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 11 Ιουνίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News