Υπόθεση Βαλυράκη: Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Κρήτη
Υπόθεση Βαλυράκη: Προφυλακιστέοι οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δύο αδέλφια απολογούνταν από τις 11 το πρωί στον ανακριτική Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους μετά απο μια μαραθώνια διαδικασία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τα δύο αδέλφια ψαράδων που έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, εκ των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπηρέτησε ως βουλευτής και αργότερα ως υπουργός. 

Τα δύο αδέλφια απολογούνταν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, από τις 11 το πρωί στον ανακριτική Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους, μετά το πέρας μιας μαραθώνιας διαδικασίας η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα.

Το κλίμα κατά την διάρκεια της απολογίας τους ήταν ζωφερό, με τα δυο αδέλφια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να πέφτουν σε αντιφάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία τους οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού, αλλά στο σπίτι τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους.

«Μίλησε η Δικαιοσύνη» ήταν το πρώτο σχόλιο της οικογένειας του εκλιπόντος στο άκουσμα της απόφασης οι δυο κατηγορούμενοι να κριθούν προφηλακιστέοι. 

Σημειώνεται πως τα δυο αδέλφια αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. 

Οι δυο ψαράδες είχαν κατονομαστεί από μάρτυρα ο οποίος υποστηρίζει οτι συνεπλάκησαν με τον πρώην Υπουργό που είχε βγει για ψάρεμα από το σπίτι του στην Ερέτρια τον Ιανουάριο του 2021 και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα. 

Το μοιραίο βράδυ 

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του σκάφος για ψαροντούφεκο. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2021 η σχετική δικογραφία μπήκε στο αρχείο από την αρμόδια Εισαγγελία, καθώς κρίθηκε ότι ο θάνατος του εμβληματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και αντιδικτατορικού αγωνιστή ήταν ατύχημα.

Ωστόσο, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη στην Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, η υπόθεση επιστράφηκε στην κύρια ανάκριση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης Βαλυράκη είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα επίθεσης από αγνώστους, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον απείλησαν. Πρόκειται για έναν 72χρονο άνδρα, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο είχε καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ για την υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Εισαγγελία Χαλκίδας από τον 72χρονο αναφέρεται ότι ο τελευταίος δέχτηκε το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου επίθεση από τέσσερις άγνωστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον χτύπησαν και του είπαν να προσέξει καλά τι θα πει και πώς θα το πει.

Όπως είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2022 ο συνήγορος του 72χρονου κ. Δημήτρης Μπάρδης, τον «έπιασαν, τον έκαναν “μπαλάκι”. Τον πέταγαν ο ένας πάνω στον άλλον! Τον ξυλοκόπησαν, τον χτύπησαν! Είναι επαγγελματίας, παλιός αλιέας και τώρα είναι 72 ετών. Ο άνθρωπος έχει παραιτηθεί με τα δυο του αλιευτικά, καθώς η κατάσταση υγείας του είναι λίγο δύσκολη, αλλά πηγαίνει και τα βλέπει και τα παρακολουθεί (σ.σ. τα αλιευτικά) κάθε βράδυ στις 9:30 η ώρα. Αυτό το ήξεραν αυτοί οι οποίοι τον παρακολουθούσαν, τον χτύπησαν και τον τρομοκράτησαν». 

Ωστόσο η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη με βάση μια μαρτυρία θεωρούσε υπεύθυνους για τον θάνατο του 78χρονου στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τους δύο ψαράδες.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν πριν ο 78χρονος τότε Σήφης Βαλυράκης, πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Φωτογραφία αρχείου: Ιn time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News