Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους, ζέστη και βοριάδες σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους, ζέστη και βοριάδες σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση για την Κρήτη - Μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο, 4 Ιουνίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Σάββατο, 4 Ιουνίου στην Κρήτη. Κατά τόπους σύμφωνα με το meteo.gr, θα εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr:

  • Στο Ηράκλειο

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 β. Κελσίου

  • Στο Αρκαλοχώρι

Άνεμοι: Βόρειοι έως 4 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 β. Κελσίου

  • Στις Μοίρες

Άνεμοι: Νότιοι 3 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 β. Κελσίου

  • Στα Χανιά

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 β. Κελσίου

  • Στα Σφακιά

Άνεμοι: Βόρειοι έως 5 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 β. Κελσίου

  • Στο Ρέθυμνο

Αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Βόρειοι 3 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 21 έως 24 β. Κελσίου

  • Στα Ανώγεια

Πυκνές νεφώσεις το πρωί, ηλιοφάνεια το απόγευμα

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 β. Κελσίου

  • Στον Άγιο Νικόλαο

Άνεμοι: Δυτικοί 5 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 22 έως 26 β. Κελσίου

  • Στην Ιεράπετρα

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 2 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 β. Κελσίου

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή, 5 Ιουνίου

Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 6 Ιουνίου

Στην Ήπειρο και την Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής Πελοποννήσου και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 7 Ιουνίου

Από τις πρωινές ώρες στη Θράκη και στη συνέχεια στην Κεντρική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα ανατολικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Στην νησιωτική χώρα θα υπάρχουν κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά παράκτια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 4 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 8 Ιουνίου

Στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στα δυτικά κυρίως παράκτια, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες κυρίως διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 9 Ιουνίου

Τις πρωινές ώρες γενικά αίθριος καιρός και στα δυτικά λίγες αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις μέχρι 3 μποφόρ και στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Ιουνίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βορείων ανέμων 5 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News