Τουρισμός: «Τρελές» πτήσεις πάνω από την Κρήτη - Αυξάνονται οι «ιπτάμενοι ταραξίες»

Κρήτη
Τουρισμός: «Τρελές» πτήσεις πάνω από την Κρήτη - Αυξάνονται οι «ιπτάμενοι ταραξίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά με αρνητικούς «πρωταγωνιστές» επιβάτες πτήσεων του εξωτερικού με προορισμό αεροδρόμια - και - της Κρήτης, οι οποίοι προκαλούν με τη συμπεριφορά τους επεισοδιακές πτήσεις για τους συνταξιδιώτες τους

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά με αρνητικούς «πρωταγωνιστές» επιβάτες πτήσεων του εξωτερικού με προορισμό αεροδρόμια - και - της Κρήτης, οι οποίοι προκαλούν με τη συμπεριφορά τους επεισοδιακές πτήσεις για τους συνταξιδιώτες τους.

Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, μια 59χρονη τουρίστρια προκάλεσε έντονη αναστάτωση, κατά τη διάρκεια πτήσης από το Τελ Αβίβ με προορισμό τη Ρόδο. Η 59χρονη, γαλλικής εθνικότητας, αρνείτο να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του πληρώματος, συνεχίζοντας να προκαλεί προβλήματα στους συνεπιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Ως αποτέλεσμα, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου να εισέρχονται στο αεροσκάφος και να προβαίνουν στη σύλληψη της γυναίκας.

Στο μεταξύ, αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει ένα ακόμη περιστατικό με ταραξία επιβάτη πτήσης από το εξωτερικό, το οποίο έγινε γνωστό το προηγούμενο διάστημα από βρετανικές ιστοσελίδες. Το εν λόγω συμβάν έλαβε χώρα, σύμφωνα με τη βρετανική “Mirror”, στις αρχές Μαΐου, σε αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αδέρφια από τη Βρετανία, ενδεχομένως υπό την επήρεια αλκοόλ, πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως αναφέρει η “Mirror”, τα δύο αδέρφια καλούνται να καταβάλουν στην αεροπορική εταιρεία πρόστιμο ύψους 50.000 λιρών, ενώ τους απαγορεύτηκε διά παντός να “πετάξουν” ξανά με την εν λόγω εταιρεία.

Στις 3 Μαΐου του 2022, ο πιλότος του αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Ηράκλειο, υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε εξαιτίας των δύο Βρετανών αδερφών.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας από τους δύο αδερφούς επιχείρησε να πάει στην τουαλέτα. Ο εν λόγω επιβάτης δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από τη θέση του εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα τα δύο αδέρφια. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο άνδρες βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, και επιχείρησε να αντισταθεί στους αστυνομικούς που μπήκαν στο αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του στην Κέρκυρα. Ως αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος επιβάτης συνελήφθη, με τους αστυνομικούς να τον βγάζουν - κυριολεκτικά - σηκωτό και με... κατεβασμένα τα παντελόνια έξω από το αεροπλάνο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, επιβάτης της πτήσης ανέφερε ότι βρέθηκαν, κάτω από τις θέσεις των δύο αδερφών, δύο σχεδόν άδεια μπουκάλια βότκας. Από το επίμαχο συμβάν και την υποχρεωτική εκτροπή του δρομολογίου στην Κέρκυρα, οι περισσότεροι από 200 συνεπιβάτες των δύο θερμόαιμων αδερφών καθυστέρησαν πάνω από 3,5 ώρες να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

«Χτύπησε τον πιλότο» - Οι τρελές πτήσεις πάνω από την Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου είχαν επικρατήσει χαοτικές στιγμές κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους από το Λονδίνο με προορισμό το αεροδρόμιο των Χανίων. Σύμφωνα με τη βρετανική “Sun”, δύο άνδρες από την αγγλική πρωτεύουσα, οι οποίοι βρίσκονταν σε εμφανή κατάσταση μέθης, είχαν εριστική συμπεριφορά από τη στιγμή που εισήλθαν στο αεροπλάνο.

Όταν οι αεροσυνοδοί τούς ενημέρωσαν πως, όταν το αεροσκάφος προσγειωθεί στα Χανιά θα τους συνοδέψει η Αστυνομία, οι δύο άνδρες, ηλικίας 30 ετών, εξαγριώθηκαν κι άρχισαν τις απειλές, χτυπώντας κόσμο.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι συνέβαινε, ο πιλότος βγήκε από το πιλοτήριο προκειμένου να ηρεμήσει τους ταραξίες. Ωστόσο, ένας από τους δύο άνδρες δε δίστασε να γρονθοκοπήσει ακόμη και τον κυβερνήτη του αεροσκάφους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - και - οι εν λόγω επιβάτες είχαν καταναλώσει νωρίτερα πολύ μεγάλη ποσότητα βότκας.

Σύμφωνα με μια 37χρονη επιβάτιδα της πτήσης, «κάποιοι πήγαν να τους συγκρατήσουν, αλλά ξεκίνησαν να τους γρονθοκοπούν. Ο πιλότος βγήκε έξω και ο ένας τον χτύπησε και αυτόν. Φαινόταν εντάξει, αλλά ήταν αρκετά ταραγμένος. Ήταν ντροπιαστικό».

Ας σημειωθεί πως, όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε κρητικό έδαφος, οι δύο 30χρονοι συνελήφθησαν. Ωστόσο, μέχρι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν τον έναν εξ αυτών, ο οποίος ήταν εκτός εαυτού, πέρασαν αρκετά λεπτά. Σύμφωνα με τη “Sun”, ο εν λόγω άνδρας ήταν ματωμένος, ενώ το παντελόνι του είχε πέσει κάτω κι έφτανε στους αστραγάλους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News