Κρήτη: Στιγμές προ πανδημίας «ζει» ο τουρισμός - Εξαιρετικές προβλέψεις για τον Ιούνιο

Κρήτη
Κρήτη: Στιγμές προ πανδημίας «ζει» ο τουρισμός - Εξαιρετικές προβλέψεις για τον Ιούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αριθμοί των αφίξεων κινούνται με εξαιρετικούς ρυθμούς, ωστόσο εκφράζεται προβληματισμός για το τελικό πρόσημο της τουριστικής σεζόν, καθώς οι επιχειρηματίες καλούνται να αντιμετωπίζουν ένα ράλι ανατιμήσεων και οι καταναλωτές προσέρχονται με… μειωμένο προϋπολογισμό

Μάιο του 2019 θυμίζει ο φετινός, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Χαλκιαδάκη, οι αεροπορικές αφίξεις «άγγιξαν» τις 380.000.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Απρίλιο, οι ξένοι επισκέπτες του νησιού έφτασαν τις 200.000 μέσω των δυο βασικών αεροδρομίων του νησιού, σε Ηράκλειο και Χανιά.

Οι αγορές που καταγράφουν άνοδο είναι αυτές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου και επιχειρείται να καλυφθεί το κενό από τους Ρώσους και Ουκρανούς.

Τη στιγμή, όμως που οι αριθμοί των αφίξεων κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο κ. Χαλκιαδάκης εκφράζει τον προβληματισμό του για το τελικό πρόσημο της τουριστικής σεζόν. «Δεν ξέρουμε τι θα μείνει στο τέλος. Τα έσοδα θα είναι καλά, αλλά τα έξοδα θα είναι τεράστια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, καθώς οι επιχειρηματίες καλούνται να αντιμετωπίζουν ένα ράλι ανατιμήσεων και οι καταναλωτές προσέρχονται με… μειωμένο προϋπολογισμό.

Ιδιαιτέρα ελπιδοφόρες είναι οι εκτιμήσεις και για τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το recovery tracker του ΙΝΣΕΤΕ για τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιούνη, οι προγραμματισμένες θέσεις ξεπερνούν τις 340.000 με κύριες αγορές αυτές της Γερμανίας και της Βρετανίας, ενώ αρκετό ενδιαφέρον υπάρχει και από το Ισραήλ, τη Πολωνία και την Λετονία.

Χανιά: Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη

Σε ρότα προ πανδημίας κινείται η κρουαζιέρα στα Χανιά, καθώς από την έναρξη της περιόδου μέχρι και σήμερα οι επιβάτες κρουαζιέρας στην περιοχή ξεπερνούν τις 32.000.

Σήμερα στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το «Odyssey of the Seas», μεταφέροντας 3.109 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πραγματοποιούν επισκέψεις στην παλιά πόλη και στο Ενετικό Λιμάνι.

Παράλληλα, ανοιχτά του Ενετικού Λιμανιού έχει αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο «Azamara», που μεταφέρει 474 επιβάτες.

Όπως σημειώνει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων Δημήτρης Βιριράκης, «η κρουαζιέρα στα Χανιά επανήλθε στους προ covid ρυθμούς και μέχρι στιγμής οι πληρότητες των πλοίων είναι υπερδιπλάσιες του έτους 2021».

Στα Χανιά, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένονται 13 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, ενώ για τον Ιούλιο αναμένονται επίσης 13 αφίξεις.

Θερμό καλωσόρισμα στο «Νίκος Καζαντζάκης» για την πρώτη πτήση της Air Astana

Πάτησε Κρητικό έδαφος για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Air Astana, καθώς η πρώτη της πτήση από το Καζακστάν προσγειώθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Το καλωσόρισμα ήταν θερμό στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, στο οποίο κατέφθασαν μέλη της διοίκησης της εταιρίας από το Καζακστάν, αλλά και δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από επαγγελματίες που σχετίζονται με τα social media και θα κάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του αντιπροέδρου της Air Astana, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου βρέθηκε επί κρητικού εδάφους. 

Μέχρι στιγμής η εταιρία έχει πάρει έγκριση για έξι πτήσεις την εβδομάδα, με τον  αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα να εκφράζει την αισιοδοξία του, με την ευχή πως οι πτήσεις θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη συχνότητα και τα επόμενα χρόνια.

Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ηράκλειο τον Ιούνιο

Νέα δρομολόγια πτήσεων που συνδέουν το Ηράκλειο και κατ’ επέκταση την Κρήτη με διεθνείς προορισμούς, ξεκινούν μέσα στον Ιούνιο.

Ειδικότερα, στις 2 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο της Aegean Airlines από Μύκονο προς Τελ Αβίβ. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος A320

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News