Παναγιώτης Γκαρτζονίκας: Μύθοι και αλήθειες για τα εξοπλιστικά των νησιών

Κρήτη
Παναγιώτης Γκαρτζονίκας: Μύθοι και αλήθειες για τα εξοπλιστικά των νησιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναγιώτης Γκαρτζονίκας, από τους εμπειρότερους αξιωματικούς σε θέματα τεθωρακισμένων, Αντιστράτηγος ε.α, Διευθυντής περιοδικού Στρατηγείν, εξηγεί γιατί η συζήτηση για τα ΤΟΜΑ ρωσικής και γερμανικής προέλευσης είναι «περί όνου σκιάς», το κρίσιμο ζήτημα είναι τα πυραυλικά συστήματα των νησιών, εξηγεί γιατί τα γερμανικά ΤΟΜΑ χωρίς να είναι πανάκεια, είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα ρωσικά που όμως και αυτά έπαιξαν το λειτουργικό τους ρόλο με τα όποια τους προβλήματα και θέτει σε στρατηγική βάση το ζήτημα της αποτροπής, έννοια καταταλαιπωρημένη στα μέρες μας, όπως σημειώνει.

Ο κ. Γκαρτζονίκας, εξηγεί ακόμη ότι οποιαδήποτε εκφορά με όρους περί μείωσης του «στρατιωτικού αποτυπώματος», δεν είναι παρά εφαρμογή αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά.

Η στρατιωτική ηγεσία, όπως τόνισε, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και είναι διαχρονικά αντίθετη, το θέμα είναι αν θα υπάρξει ποτέ πολιτικός που θα τολμούσε μία τέτοια απόφαση και αν θα υπήρχε ποτέ στρατιωτικός με αντίθετη άποψη, που θα την αποδέχονταν αντί να παραιτούνταν, παρά την αντίθεση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News