Ι. Μάζης: Τέλος οι «αυταπάτες» κατευνασμού με την Τουρκία - Ομιλία τομή Καραμανλή στα Εθνικά

Κρήτη
Ι. Μάζης: Τέλος οι «αυταπάτες» κατευνασμού με την Τουρκία - Ομιλία τομή Καραμανλή στα Εθνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, εξηγεί στον 98.4 γιατί πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία που μπορεί συγκυριακά να αξιοποιεί και για εσωτερικούς λόγους την διαρκώς κλιμακούμενη ένταση προς Ελλάδα και Κύπρο, πρώτιστα έχει εθνική στρατηγική την πλήρη υποταγή στα θέλω της του Ελληνισμού και μάλιστα ενιαία από όλο της το πολιτικό σύστημα.

Χαρακτηρίζει ομιλία τομή στα Εθνικά θέματα την χθεσινή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που όπως είπε, ενταφιάζει εμφατικά τις πολιτικές του κατευνασμού, σημειώνοντας ότι η χρονική στιγμή που επιλέγει για να μιλήσει ο πρώην Πρωθυπουργός, αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης στα Εθνικά και την ανάγκη οριοθέτησης της διαχρονικής εθνικής μας γραμμής περί ύπαρξης μίας και μόνο διαφοράς της οριοθέτησης ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Μάζης άφησε αιχμές για το ποιοι θα ήθελαν να μας οδηγήσουν σε συνεκμετάλλευση , επί της ουσίας συνδιαχείριση επί των Ελληνικών δικαιωμάτων και υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή και για τα θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News