Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εκδήλωση αξιολογεί το τοπίο της FinTech στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

Κρήτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εκδήλωση αξιολογεί το τοπίο της FinTech στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αξιολόγηση του τοπίου του FinTech στην περιοχή Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Μεσογείου (ΜΕΝΑ)» οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) στις 31 Μαίου στο χώρο του Start up centre, powered by Microsoft

Εκδήλωση με τίτλο «Αξιολόγηση του τοπίου του FinTech  στην περιοχή Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Μεσογείου (ΜΕΝΑ)» οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) στις 31 Μαίου στο χώρο του Start up centre, powered by Microsoft.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της έρευνας FinTech στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κοσμήτορας του σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Πιερής Χουρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με το ερευνητικό κέντρο Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) του Πανεπιστήμιου του Κέιμπριτζ αναδεικνύει την στρατηγική  της σχολής σε θέματα διεθνοποίησης, αριστείας και έρευνας στο τομέα της εναλλακτικής χρηματοοικονομικής. Η συνεργασία αποβλέπει στην δημιουργία και ανάπτυξη γνώσης και εργαλείων που συνάδουν με το όραμα της Κύπρου ως κόμβος καινοτομίας και τεχνολογίας.»

Με τη σειρά του, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), Γιώργος Καρατζιάς, τόνισε πως η χρηματοοικονομική τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των επενδυτικών υπηρεσιών, γι’ αυτό και η πρόκληση για κάθε εποπτική Αρχή είναι να προσαρμοστεί στο νέο αυτό περιβάλλον αξιοποιώντας και η ίδια σύγχρονα εποπτικά εργαλεία που έχουν ως βάση τους την τεχνολογία. Ο κ. Καρατζιάς δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΚ προχωρά τις διαδικασίες αναβάθμισης  του Κόμβου Καινοτομίας σε Regulatory Sandbox.         

Οι ερευνητές του κέντρου παρουσίασαν τις ερευνητικές δραστηριότητες που ανέλαβε το κέντρο στην περιοχή Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Μεσογείου (ΜΕΝΑ). Συγκεκριμένα παρουσιαστήκαν δύο εκθέσεις που μπορείτε να βρείτε εδώ:

  • «Τον αντίκτυπο του Covid-19 και την ανθεκτικότητα στις εταιρίες FinTech», και
  • «Ρύθμιση Fintech και ρυθμιστική καινοτομία στην περιοχή MENA»,

Το Κέντρο της Περιφέρειας Euro-MED και MENA ιδρύθηκε έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας ερευνητικής συνεργασίας τον Νοέμβριο 2021, μεταξύ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και του Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF), ενός ερευνητικού κέντρου του Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge.  Στόχος είναι η επιτάχυνση της τεχνολογικής χρηματοοικονομικής καινοτομίας, καθώς και η δημιουργία και η ανταλλαγή γνώσης που χρειάζονται οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι ρυθμιστικές αρχές και η βιομηχανία για την πλοήγηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News