«Συνύπαρξη»: Έκθεση ευαισθητοποίησης με ΑμεΑ σε πρώτο πλάνο (βίντεο)

Κρήτη
«Συνύπαρξη»: Έκθεση ευαισθητοποίησης με ΑμεΑ σε πρώτο πλάνο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφίες από την καθημερινότητα και τον αγώνα που δίνουν άτομα με αναπηρίες, συγκινούν, προβληματίζουν και σίγουρα θέτουν τις βάσεις για αλλαγή της στάσης με την οποία συνάνθρωποί μας γίνονται αποδεκτοί από το σύνολο

«Συνύπαρξη» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που φιλοξενείται μέχρι την Παρασκευή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσει και να εξοικειώσει τους πολίτες με τα άτομα με αναπηρίες.

Ο φυσικοθεραπευτής και φωτογράφος Στέφανος Πατεράκης, αποτύπωσε εικόνες από την καθημερινότητά τους και τον αγώνα που καταβάλουν και μέσω των φωτογραφιών αυτών επιθυμεί να σταλεί το μήνυμα της αποδοχής και της κατανόησης για τα ΑμεΑ που αποτελεί μέχρι και σήμερα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία, όπως είπε.

Οι φωτογραφίες από την καθημερινότητα και τον αγώνα που δίνουν άτομα με αναπηρίες, συγκινούν, προβληματίζουν και σίγουρα θέτουν τις βάσεις για αλλαγή της στάσης με την οποία συνάνθρωποί μας γίνονται αποδεκτοί από το σύνολο.

Αυτή την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση με την εικόνα των ατόμων με αναπηρίες, έχει ως στόχο η έκθεση φωτογραφίας του φυσικοθεραπευτή και φωτογράφου Στέφανου Πατεράκη.

Μέσα από τις εικόνες των ΑμεΑ το μήνυμα της αποδοχής γίνεται μονόδρομος, προς μια κατεύθυνση που έχει συνείδηση της πραγματικότητας, η οποία ακόμη και αν δεν αφορά άμεσα κάποιον, τον αφορά ούτως ή άλλως ως μέλος της κοινωνίας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή, με τον Κοσμήτορα της Σχολής να σημειώνει τη σπουδαιότητά της ως κοινωνική αναγκαιότητα του μηνύματος που μεταφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News