Κοκκίνη Χάνι: Όλα τα θέματα για την Τουριστική Σχολή παραμένουν ανοιχτά

Κρήτη
Κοκκίνη Χάνι: Όλα τα θέματα για την Τουριστική Σχολή παραμένουν ανοιχτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «αέρα» ο προγραμματισμός της επόμενη χρονιάς - Εικόνες εγκατάλειψης στο κτίριο του εκπαιδευτικού ιδρύματος

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Κοκκίνη Χάνι, με τις εικόνες εγκατάλειψής του ιδρύματος να γενούν προβληματισμό και αγανάκτηση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, η Σχολή έχει αφεθεί στην μοίρα της ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις στο υπουργείο Τουρισμού δεν φαίνεται να υπάρχει η όποια δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο της σχολής, το οποίο αντιμετώπιζε ήδη πολλά προβλήματα, κρίθηκε ακατάλληλο την προηγούμενη χρονιά, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων μεταφέρει ότι από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στις δομές, εξηγώντας ότι η αδιαφορία αυτή είναι απτή απόδειξη της συστηματικής υποβάθμισης που βιώνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η μεγάλη «πληγή» του κτιριακού έφερε τους φοιτητές αντιμέτωπους με μεγάλα κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παρά τις προσπάθειες των καθηγητών τα εργαστήρια πρακτικής επιμόρφωσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Σημειώνεται δε ότι το περυσινό πανεπιστημιακό έτος, κατά την ολοκλήρωση του, βρήκε τους φοιτητές της σχολής στο ΕΛΜΕΠΑ.

«Στον αέρα ο προγραμματισμός της νέα εκπαιδευτικής χρονιάς», αναφέρει ο κ. Κοκολάκης εξηγώντας ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέρος όπου θα λάβουν χώρα τα μαθήματα της σχολής το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στη διαδικασία εύρεσης αιθουσών προς κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς όμως να υπάρχει προς ώρας κάποιο αποτέλεσμα.

Την σιγή του υπουργείο γύρω από το φλέγον ζήτημα της Τουριστικής Σχολής στο Κοκκίνη Χάνι επιβεβαιώνει κι ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, με τον ίδιο να αναφέρει στο neakriti.gr ότι παρά το αίτημα του για συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα, προς εξέταση του ζητήματος της σχολής, δεν έχει ληφθεί καμία απάντηση.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου γνωστοποίησε τον προβληματισμό του αναφορικά με το θέμα υπογραμμίζοντας πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από την υπουργική πλευρά αναφορικά με την επίλυση των ευάριθμων προβλημάτων, ενώ ακόμη θολή είναι η στάση των κυβερνητικών αρχών σχετικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης του ιδρύματος.

Σε σχετικές δηλώσεις της κατά την επίσκεψη της στην Κρήτη τον περασμένο Φεβρουάριο, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη είχε διαψεύσει τα περί ιδιωτικοποίησης της σχολής, με μερίδα των ανθρώπων του τουρισμού παρόλα αυτά να ζητούν περαιτέρω διαβεβαίωσης από το υπουργείο αναφορικά με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της σχολής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News