Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Κρήτη
Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε

Ισχυρός σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, σύμφωνα με την τελική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σημειώνεται πως η αρχική καταγραφή έκανε λόγο για σεισμική δόνηση της τάξεως των 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Η δεύτερη καταγραφή ανέφερε δόνηση της τάξεως των 3.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο.

16 λεπτά αργότερα σημειώθηκε δόνηση 2.7  βαθμών,  5 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο Αθηνών

Σεισμός: Δύο δονήσεις τα ξημερώματα της Παρασκεύς στην Κρήτη - 3,2 Ρίχτερ ο ισχυρότερος

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 03:38 τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Ιουνίου, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και με εστιακό βάθος 6,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο δεύτερος σεισμός καταγράφηκε δευτερόλεπτα μετά τον πρώτο, με μέγεθός 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 6,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News