Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στη Βόνη - Πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι

Κρήτη
Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στη Βόνη - Πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαΐου, σε περιοχή ανάμεσα στη Βόνη και τον Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδος

Έντονη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 29 Μαΐου, σε περιοχή ανάμεσα στη Βόνη και τον Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής και δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν απειλείται οικισμός.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, «πρόκειται για μέτωπο περίπου 70 μέτρων. Η εικόνα είναι αρκετά καλή όμως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, απαιτείται επιφυλακή».

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλεται προσπάθεια για να τεθεί άμεσα η φωτιά υπό έλεγχο και να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και ανεβάζουν το επίπεδο του κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική έχει απευθύνει έκκληση για προσοχή στους πολίτες, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς, παραμείνετε σε επαγρύπνηση, παραμείνετε ενημερωμένοι.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News