Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Προβλήματα στις πτήσεις από τους ισχυρούς νότιους ανέμους

Κρήτη
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Προβλήματα στις πτήσεις από τους ισχυρούς νότιους ανέμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνολικά έξι πτήσεις εξωτερικού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αποβιβαστούν τελικά στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνολικά έξι πτήσεις εξωτερικού δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αποβιβαστούν τελικά στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Προβλήματα, πάντως, εντοπίζονται από το πρωί καθώς οι άνεμοι πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί από νότιες διευθύνσεις.

Αναφορικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα από το Λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν από το απόγευμα σε δυτική  νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Έκκληση για προσοχή από την Πυροσβεστική εξαιτίας των ανέμων

Υπενθυμίζεται η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση για προσοχή στους πολίτες, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί.

Συγκεκριμένα, υψηλός/πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της Κ. & Α. Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Α. Στερεάς, Αττικής, Εύβοιας, Α. Πελοποννήσου, Β. Κρήτης, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «αποφύγετε κάθε χρήση φωτιάς, παραμείνετε σε επαγρύπνηση, παραμείνετε ενημερωμένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News