Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Συνεχίζονται οι σημαντικές διακρίσεις για το ίδρυμα (βίντεο)

Η θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης στις σχετικές κατατάξεις αντανακλά το επιστημονικό κύρος του ιδρύματος

Με πολλές και συνεχείς διακρίσεις στο ενεργητικό του το πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να εδραιώνεται ακαδημαϊκά σε παγκόσμιο επίπεδο ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη.

Το υψηλό επίπεδο στα εκπαιδευτικά του προγράμματα είναι και το κύριο κριτήριο επιλογής  για τους φοιτητές του, ακόμη κι το πανεπιστήμιο δεν ήταν αρχικά η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό τους. Για τους δε Κρητικούς φοιτητές , το γεγονός πως περιορίζεται όπως λένε το κόστος της φοιτητικής ζωής είναι εξίσου σημαντικό.

Μεταξύ άλλων, στο πλούσιο ενεργητικό του ιδρύματος σημειώνεται και η πρώτη του συμμετοχή στην παγκόσμια κατάταξη 2022 Times Higher Education  Impact Rankings και κατέλαβε σημαντική θέση ανάμεσα σε  1524 Πανεπιστημία από 110 χώρες ανά τον πλανήτη.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου , ισχύει για την περίπτωση των Κρητικών φοιτητών που επιλέγουν το πανεπιστήμιο Κρήτης και, όπως φαίνεται, δικαιώνονται. Οι οικονομικές δυσκολίες συχνά δεν αφήνουν το περιθώριο σε πολλές οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους στην υπόλοιπη Ελλάδα για σπουδές. Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο όμως στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, φαίνεται ότι δίνει έναν ακόμα λόγο για τους κρητικούς φοιτητές να παραμείνουν στον τόπο τους.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, με την φιλοδοξία να είναι το Ίδρυµα που θα δείξει τον δρόµο για την αναβάθµιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστηµίου και την ισότιµη συµµετοχή του στην διεθνή ακαδηµαϊκή ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια