Ανατολικό Αιγαίο: Με το «δάχτυλο στην σκανδάλη» οι Κρητικοί λιμενικοί (βίντεο)

Κρήτη
Ανατολικό Αιγαίο: Με το «δάχτυλο στην σκανδάλη» οι Κρητικοί λιμενικοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση συναγερμού το λιμενικό σώμα

Με το χέρι στη σκανδάλη άνδρες του λιμενικού, ανάμεσα τους και στελέχη που έχουν αποσπαστεί από την Κρήτη, περιπολούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Μόλις τα ξημερώματα της Πέμπτης, σκάφος του λιμενικού με προειδοποιητικά πυρά ακινητοποίησε ταχύπλοο με Τούρκο δουλέμπορο ανοικτά της Ρόδου, με την Τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται ώρα με την ώρα.

Στελέχη του λιμενικού από την Κρήτη, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και συλλήψεων δουλεμπόρων μίλησαν για τις δυσκολίες της αποστολής τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που μετακινείται τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Γιάννη Σαραντίδη, Γραμματέα Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, δεν έχουν σταματήσει οι ροές. Περιπολούμε 24ωρες το 24ωρο, από τις δικές μας δυνάμεις και αυτές της Frontex».

Ακόμη, τόνισε πως «όλοι οι συνάδελφοι είναι αποσπασμένοι εδώ με τα πλωτά μέσα, είμαστε χωρισμένοι σε περιπολίες, με συνέπεια να παίρνουμε ένα κομμάτι από το βάρος που σηκώνουν οι συνάδελφοι στο Ανατολικό Αιγαίο».

Στη θερμή ζώνη επιχειρούν αυτή την στιγμή 14 λιμενικοί της Κρήτης, 2 στελέχη του κλιμακίου ειδικών αποστολών και το σκάφος του κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου.

«Το σκάφος έχει αφήσει διαπιστευτήρια σε παλαιότερες αποστολές, έτσι και τώρα κληθήκαμε περίπου πριν 29 ημέρες, να μετακινηθούμε στο Ανατολικό Αιγαίο να βοηθήσουμε και εμείς στην προσπάθεια φύλαξης θαλασσίων συνόρων της χώρας μας» τόνισε ο Μενέλαος Δαφέρμος, κυβερνήτης σκάφους ΚΛΗ.

Για μια ύψιστης σημασίας αποστολή κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, παρά το γεγονός ότι η απόσπαση στελεχών από την Κρήτη προκαλεί λειτουργικά προβλήματα στις τοπικές υπηρεσίες.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο με την τουρκική πλευρά να εργαλειοποιεί για μία ακόμη φορά το μεταναστευτικό καθώς οι ροές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, σύμφωνα με τον υπουργό ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News