Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος στην Μεσαρά

Χτύπησε κόκκινο σήμερα ο υδράργυρος στην Κρήτη καταγράφοντας τιμές που έφτασαν τους 35 βαθμούς!  Η ζέστη σε ολόκληρη την Κρήτη οδήγησε τους Κρητικούς στις κοντινές παραλίες για να αναζητήσουν δροσιά. Η θερμή εισβολή θα επηρεάσει το νησί για λίγες ακόμη ώρες ενώ από αύριο αναμένεται πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτιάδων.

Με τους 40 βαθμούς Κελσίου φλέρταρε ο υδράργυρος το μεσημέρι στην ενδοχώρα της Κρήτης. Οι συνθήκες από τη μία άκρη του νησιού ως την άλλη ήταν άκρως καλοκαιρινές με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα ύψη και τις παραλίες να γεμίζουν.

 Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε χθες στην περιοχή της Μεσαράς όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ και σήμερα το μεσημέρι στην Πλώρα Ηρακλείου άγγιξε τους 35 βαθμούς.

Όπως ανέφερε σχετικά ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, «Καλύτερη διακύμανση των θερμοκρασιών θα έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές όπου οι θαλάσσιες αύρες θα δημιουργήσουν καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες.»

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν αύριο όσοι ασχολούνται με θαλάσσια σπορ καθώς από απόψε αναμένεται ενίσχυση των νοτιάδων. Στις βόρειες περιοχές του νησιού μάλιστα η ένταση τους θα ξεπεράσει τα 6 Μποφόρ ενώ πιο εξασθενημένοι θα πνέουν στα νότια.

Σχετικά με το αυριανό σκηνικό του καιρού ο κ. Λέκκας εξήγησε, «Αυτοί οι νοτιάδες θα συμβάλουν στην περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας για τα βόρεια του νησιού …πάνω από 32- 34 βαθμούς.»

Από το μεσημέρι της Κυριακής οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε χαμηλότερα επίπεδα. 

(φωτογραφία Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News