Κρήτη

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»: Τελειώνει η πρώτη φάση εργασιών

Το «λίφτινγκ» στα δύο κηποθέατρα - Πιο καλαίσθητα, λειτουργικά και φιλικά προς τα ΑμεΑ

Στο τέλος του α' ημιχρόνου βαδίζει πλέον το υπό εξέλιξη “λίφτινγκ” στο δημοτικό κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, καθώς στη Λότζια αποφάσισαν να “σπάσουν” την εκτελούμενη εργολαβία (η οποία αφορά αντίστοιχα και σε μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις στο έτερο δημοτικό κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκης”) σε δύο φάσεις, με ένα μεγάλο ενδιάμεσο καλοκαιρινό διάλειμμα στις εργασίες ώστε να μη διαταραχθεί το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτό προκύπτει με βάση ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου με φόντο σχετική επίσκεψη-αυτοψία που πραγματοποίησε στις εκτελούμενες εργασίες αντιπροσωπία του Δήμου Ηρακλείου υπό τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Αναμφίβολα υπάρχει λογική ως προς τον σχεδιασμό αυτό της τμηματικής υλοποίησης που αποφάσισαν στον Δήμο, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι το κοινό που θα παρευρεθεί το φετινό καλοκαίρι στα κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” θα απολαύσει καλύτερες συνθήκες από ό,τι τα προηγούμενα καλοκαίρια, αλλά όχι στον πλήρη βαθμό στον οποίο προβλέπεται να μεταμορφωθεί με την ολοκλήρωση του εκτεταμένου “λίφτινγκ” στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Βεβαίως, έστω κι έτσι, το κοινό - είτε πρόκειται για Ηρακλειώτες είτε για επισκέπτες - θα συναντήσει ένα εμφανώς αλλαγμένο σκηνικό στο “Νίκος Καζαντζάκης”, το οποίο φιλοξενεί, όπως και το έτερο κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκης”, μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων, συναυλιών κ.τ.λ., αποτελώντας διαχρονικά πόλο έλξης για χιλιάδες δημότες και επισκέπτες.

Η αυτοψία

«Τις εργασίες συντήρησης που υλοποιούνται στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου (σ.σ. χθες) ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη.

Η πρώτη φάση των εργασιών βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και περιλαμβάνει συντήρηση και αποκατάσταση φθορών στα υφιστάμενα κτίσματα, τα οποία βρίσκονται πίσω και κάτω από την κεντρική σκηνή και πλήρη αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, αποκαταστάσεις και μονώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υγρασίες στις εσωτερικές-εξωτερικές τοιχοποιίες και στα δώματα των κτισμάτων, αντικατάσταση των σιδηρών εξωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των αποδυτηρίων-καμαρινιών και εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών σε όλους τους χώρους του κηποθέατρου, ενώ έγινε και η αντικατάσταση του δαπέδου της σκηνής.

Το έργο θα παραδοθεί την προσεχή εβδομάδα και με το πέρας των καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα συνεχιστούν οι αποκαταστάσεις με ακόμα περισσότερες βελτιωτικές παρεμβάσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η σκηνή αλλά και τα καμαρίνια και επισήμανε ότι, με το πέρας των παρεμβάσεων, το κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” θα έχει αναβαθμιστεί ουσιωδώς.

Το “λίφτινγκ” στα δύο κηποθέατρα  Πιο καλαίσθητα, λειτουργικά και φιλικά προς τα ΑμεΑ

Η υπό εξέλιξη εργολαβία που ανέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου προβλέπει την υλοποίηση μιας μεγάλης γκάμας εργασιών συντήρησης και εξωραϊσμού των δύο δημοτικών κηποθέατρων “Νίκος Καζαντζάκης” και “Μάνος Χατζιδάκις”, με στόχο να καταστούν πιο καλαίσθητα, λειτουργικά και φιλικά προς τα ΑμεΑ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και αναδόχου εργολάβου, θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στα υφιστάμενα κτίσματα και υποδομές κυρίως του κηποθεάτρου “Νίκος Καζαντζάκης” και λιγότερο του κηποθεάτρου “Μάνος Χατζιδάκις”.

Συγκεκριμένα, στο “Νίκος Καζαντζάκης” προβλέπεται να γίνουν εργασίες καθαιρέσεων, αποξηλώσεων, αποκαταστάσεων και μονώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υγρασίες στις εσωτερικές και εξωτερικές τοιχοποιίες καθώς και στα δώματα των κτισμάτων, αντικατάσταση των σιδηρών εξωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των αποδυτηρίων-καμαρινιών και εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών σε όλους τους χώρους του κηποθεάτρου. Επιπλέον, θα γίνουν εργασίες επενδύσεων και επιστρώσεων στους χώρους υγιεινής και αντικατάσταση όλων των ειδών υγιεινής, ενώ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος οικίσκος υγιεινής αριστερά της εισόδου του κηποθεάτρου “Νίκος Καζαντζάκης”, ο οποίος θα συνδεθεί στο υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης.

Τέλος, θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, όπως η κατασκευή χωμάτινου δαπέδου από κουρασάνι στον βορειοανατολικό διάδρομο του κηποθεάτρου, προκειμένου να δημιουργηθεί προσβάσιμη διαδρομή για ΑμεΑ και γενικά εμποδιζόμενα άτομα προς τον χώρο της σκηνής, και επιστρώσεις στους εξωτερικούς διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια-καμαρίνια του κηποθεάτρου και στον χώρο τοποθέτησης του οικίσκου υγιεινής για ΑμεΑ, ώστε η προσπέλαση στον οικίσκο να είναι ισόπεδη.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων από κόντρα πλακέ τόσο στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” όσο και στο κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις”.

Ο προϋπολογισμός του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και ανέρχεται σε 278.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 6 μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια