Κρήτη: Μυστήριο με εκατοντάδες σύριγγες ινσουλίνης σε παραλίες του νησιού (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Μυστήριο με εκατοντάδες σύριγγες ινσουλίνης σε παραλίες του νησιού (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες λουόμενοι και περιπατητές «πέφτουν» πάνω σε σύριγγες, εικόνα που προκαλεί πανικό και αναστάτωση υπό τον φόβο να είναι χρησιμοποιημένες
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι σύριγγες να ήταν μαζί με «ναρκοφορτίο»
  • Παραμένει ο κίνδυνος τραυματισμού για λουόμενους και παιδιά
  • Ένα μυστήριο άνευ προηγουμένου ξετυλίγεται ώρα με την ώρα, ενώ οι παραλίες στο βόρειο μέτωπο της ανατολικής Κρήτης γεμίζουν από σύριγγες ινσουλίνης.

    Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες λουόμενοι και περιπατητές «πέφτουν» πάνω σε σύριγγες, εικόνα που προκαλεί πανικό και αναστάτωση υπό τον φόβο να είναι χρησιμοποιημένες, ιδίως στις περιπτώσεις που εντοπίζονται μισοθαμένες στην άμμο, χωρίς προστατευτικό καπάκι με κίνδυνο να καρφώσουν στα πόδια είτε το σώμα των λουόμενων.

    Πολίτες που εντόπισαν σύριγγες στις παραλίες του Καρτερού και του Αρίνα εξέφρασαν τον φόβο πως η περιοχή εξελίσσεται σε στέκι τοξικομανών, όμως, οι σύριγγες που ξεβράζονται κατά εκατοντάδες στην παραλία της Παχιάς Άμμου έδωσαν άλλη τροπή στις υποθέσεις που εξετάζουν οι αρχές.

    Εδώ και είκοσι ημέρες κάτοικοι και επαγγελματίες στην Παχιά Άμμο έχουν περισυλλέξει πάνω από 1.000 σύριγγες ινσουλίνης, ενώ αν υπολογιστούν και αυτές που έχουν εκβραστεί σε μη προσβάσιμα σημεία, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 2.000.

    Διαβάστε επίσης ⇒

    Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής με σύριγγες και σκουπίδια στις παραλίες από τον Καρτερό ως το «Αρίνα»

    Ηράκλειο: Ακτή γεμάτη σύριγγες και «βουνά» απορριμμάτων (εικόνες, βίντεο)

    Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης, μιλώντας στο neakriti.gr, αποκάλυψε το ενδεχόμενο που σπεύδουν να εξετάσουν οι αρχές σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

    Οι σύριγγες αυτές όντως χρησιμοποιούνται και από τοξικομανείς και δεν αποκλείεται να ήταν μαζί με κάποιο φορτίο ηρωίνης, το οποίο κάποιος πέταξε στην θάλασσα υπό τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η μεταφορά του «ναρκοφορτίου».

    Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν παράλληλα και τις διελεύσεις εμπορικών πλοίων υπό το ενδεχόμενο φορτίου με υγειονομικό υλικό να έπεσε από ατύχημα στην θάλασσα.

    Ο κ. Λουμπούνης, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς οι σύριγγες δεν είναι χρησιμοποιημένες, όμως, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι σοβαρός, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι σύριγγες είναι μισοθαμένες στην άμμο και συνιστά ιδιαίτερη προσοχή ιδίως για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην άμμο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News