Ευάγγελος Αποστολάκης: «Αδιαμφίσβητη η ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων» (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ευάγγελος Αποστολάκης: «Αδιαμφίσβητη η ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων» (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει την Ειρήνη και την ευημερία του λαού της, αλλά όποτε έχει χρειαστεί, έχει καταστήσει σαφές πως η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο ε.α. ναύαρχος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, την Πέμπτη 27 Μαΐου. 

Ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε ως ομιλητής στο «Συμπόσιο Πολιτισμού» και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) που έλαβε χώρα,, στο καφέ «Μαρίνα», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου και είχε θέμα: «Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλαγή στον ρου της Ιστορίας; Γεωπολιτικές, Οικονομικές, Πολιτισμικές Ανακατατάξεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Συμπόσιο Πολιτισμού», ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή, στο ρόλο του ΝΑΤΟ, στις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα και συστήματα στη νέα συνθήκη που διαμορφώνει και η κρίση στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

⇒ Ευάγγελος Αποστολάκης: «Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις για ''κάθοδο'' στην αυτοδιοίκηση»

«Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας»

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή και την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επικείμενη απόκτηση των F-35, ο κ. Αποστολάκης  μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Κρήτη Σήμερα» και ανέφερε  πως «Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη». Ο πρώην υπουργός, σημείωσε εμφατικά ότι «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιδιώκει την Ειρήνη και την ευημερία του λαού της, αλλά όποτε έχει χρειαστεί, έχει καταστήσει σαφές πως η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

«Η Τουρκία πουλάει “τσαμπουκά” για να εδραιώσει τις θέσεις της»

Τέλος, για το ρόλο της Τουρκίας και τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν –Τσαβούσογλου, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «Η Τουρκία πουλάει “τσαμπουκά” προσπαθώντας να εδραιώσει τις θέσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι στο συμπόσιο συμμετείχαν ως ομιλητές, εκτός από τον κ. Αποστολάκη, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών στο ΕΜΠ, Αριστείδης Μπαλτάς και ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Νεώτερων Χρόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Χατζηιωσήφ. Στην εκδήλωση διερευνήθηκε το πελώριο αυτό ζήτημα που προκύπτει από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά και να ξεκινήσει μία ζύμωση ιδεών και κοινωνικής αφύπνισης στην κατεύθυνση μιας κριτικής άποψης και δημιουργίας ενός δυναμικού Κινήματος Ειρήνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News