Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η αλιεία σε απόσταση 100 μέτρων

Κρήτη
Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η αλιεία σε απόσταση 100 μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που ισχύει απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι

Με ανακοίνωση σου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και με βάση την υπ’ αριθμ. 20/2022 Απόφαση (ΑΔΑ:6NTB4653ΠΩ-96Η) απαγορεύτηκε η αλιεία, η προσόρμιση και η αγκυροβολία στο πλαίσιο λήψης συμπληρωματικών μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά την θερινή περίοδο. Τα συμπληρωματικά μέτρα συγκεκριμένα είναι τα ακόλουθα:

  1. Απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις παρακάτω λουτρικές εγκαταστάσεις τοπικής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:
  2. Απαγόρευση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.
  3. Οι απαγορεύσεις των προηγούμενων παραγράφων 1 και 2 τίθενται σε ισχύ από 01/06/2022 έως 15/10/2022, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.
  4. Απαγόρευση, από 01/06/2022 έως 30/09/2022, της αγκυροβολίας και της προσόρμισης πλοίων αναψυχής (ιδιωτικών και επαγγελματικών), επαγγελματικών ημερόπλοιων, μικρών σκαφών και γενικά μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής στις ως άνω λουτρικές εγκαταστάσεις, σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, τηρουμένων των προβλεπομένων περιορισμών ως προς την κίνηση και κυκλοφορία.

Διευκρινίζεται ότι με την εν λόγω Απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου δεν αίρεται η υποχρέωση των παράκτιων Δήμων για την τοποθέτηση σημαντήρων επισήμανσης ορίων μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις λουτρικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός διοικητικής τους αρμοδιότητας.

Τονίζεται ότι οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News