Ευάγγελος Αποστολάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις για ''κάθοδο'' στην αυτοδιοίκηση» (βίντεο)

Κρήτη
Ευάγγελος Αποστολάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις για ''κάθοδο'' στην αυτοδιοίκηση» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση απο την αρχή, δηλαδή από τότε που αναβαθμίστηκαν τα F-16, μέχρι και την αγορά των Rafale, ωστόσο όλα αυτά έχουν κι ένα όριο», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Στη ρωσική εισβολή, στο ρόλο του ΝΑΤΟ, στις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα και συστήματα στη νέα συνθήκη που διαμορφώνει και η κρίση στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο ε.α. ναύαρχος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Αναφορικά με τη διαδικασία της αναβάθμισης του πολεμικού εξοπλισμού της χώρας, με αφορμή και την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για  την επικείμενη απόκτηση των F-35, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως, «η αναβάθμιση των εξοπλιστικών και οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθάει την Ελλάδα και το κάθε κράτος, ώστε να διαπραγματεύεται με διαφορετικούς όρους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι πάντα θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, όποια κίνηση οδεύει προς την κατεύθυνση του να προστεθούν δυνατότητες γίνεται για καλό».

Ο πρώην υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση απο την αρχή, από τότε δηλαδή που αναβαθμίστηκαν τα F-16, μέχρι και την αγορά των Rafale», επεσήμανε, ωστόσο, ότι «όλα αυτά έχουν κι ένα όριο». Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε πως «τα εξοπλιστικά προγράμματα και η αγορά εξοπλιστικών συστημάτων γίνεται τηρουμένης μια συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία διασφαλίζει και την ορθότητα της επιλογής».

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν πόλεμο, ο οποίος δεν είναι μόνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι ένας πόλεμος που έχει τη μορφή, ενός πολέμου μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Δυστυχώς, οι ανακατατάξεις που μπορεί να προκύψουν και τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου, δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε ακριβώς, όμως είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν χαμένοι τους οποίους ήδη τους βλέπουμε και ενδεχομένως να υπάρχουν και κερδισμένοι. Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης φαίνεται να είναι η Ουκρανία, η οποία καταστρέφεται σιγά-σιγά καθώς έχει χαθεί τόσος κόσμος και έχει διαλυθεί η λειτουργία της χώρας».

Για το ρόλο της Τουρκίας και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «τα προβλήματά μας με την Τουρκία δεν είναι καινούργια. Κατά καιρούς έχουμε εξάρσεις αλλά και περιόδους ηρεμίας. Η Τουρκία απο την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, θεωρεί οτι πήρε πόντους», σημειώνοντας πως το αν θα βγεί κερδισμένη ή οχι η Τουρκία μένει να το δούμε στην πορεία των πραγμάτων.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, είτε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News