«Γεννήθηκα στην Σπιναλόγκα»: Συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που νόσησε από λέπρα

Κρήτη
«Γεννήθηκα στην Σπιναλόγκα»: Συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που νόσησε από λέπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακόμη και τώρα κρατάμε κρυφά το όσα περάσαμε στο ‘’νησί του πόνου’’, δεν υπάρχει το στίγμα, απλά ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και φοβάται», εξομολογήθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χανσενικών

Με αφορμή το κρούσμα λέπρας που βρέθηκε στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χανσενικών, ο οποίος θα ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του, αφηγήθηκε την δική του συγκινητική ιστορία.

Ο 72χρονος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αποκάλυψε ότι γεννήθηκε το 1950 στην Σπιναλόγκα «στο νησί του πόνου», όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε.

«Η μητέρα μου πήγε 10 ετών στην Σπιναλόγκα και ο πατέρας μου στα 12, εκεί έκαναν τρία παιδιά. Εγώ ήμουν το μόνο από τα αδέρφια μου που χαρακτηριστικά ύποπτος για την αρρώστια και από τότε μου έδιναν φάρμακα τη λεγόμενη διαζώνη», αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Χανσενικών και συνέχισε λέγοντας: «Το 1956 φύγαμε από το νησί και μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Λοιμωδών όπου έζησα 23 χρόνια».

//--> //-->

«Η αρρώστια εκδηλώθηκε στα 35 μου νοσηλεύτηκα και βγήκα υγιής  και πλέον είμαι πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου Χανσενικών», αποκάλυψε.

Στην ερώτηση αν ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια το γεγονός αυτό τον επηρεάζει η απάντησή του ήταν καταφατική. Ο 72χρονος εξομολογήθηκε ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν στιγμές που κρύβει τα όσα πέρασε «στο νησί του πόνου», και υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και από το στενό του περιβάλλον που δεν τους το έχει αποκαλύψει ποτέ.

«Περάσαμε πολύ δύσκολα χρόνια και ακόμα περνάμε. Δεν το ξέρουν αρκετοί άνθρωποι από το περιβάλλον μας. Το κρύψαμε! Δεν υπάρχει ακόμα στίγμα απλά ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και ακόμα φοβάται», εκμυστηρεύτηκε ο 72χρονος.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News