Κρήτη

Κρήτη: Σε ετοιμότητα το Εργαστήριο Ιολογίας για την ευλογιά των πιθήκων (βίντεο)

Το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλύσει ύποπτο δείγμα, ενώ οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί αφού πρόκειται για νόσο με χαμηλή μεταδοτικότητα

Σε ετοιμότητα θα πρέπει να είναι υγειονομικές αρχές της Κρήτης, καθώς λόγω του τουρισμού πιθανότατα να καταγράφει περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων και στο νησί μας σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή ιολογίας Αλέξανδρο Ζαφειρόπουλο.

Ήδη το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να αναλύσει ύποπτο δείγμα, ενώ οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί αφού πρόκειται για νόσο με χαμηλή μεταδοτικότητα.

Διαβάστε επίσης 

Μόσιαλος: Υπάρχουν θεραπείες και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

 Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι και πότε πρέπει να εμβολιαστούν

Με την ευλογιά των πιθήκων να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και να αυξάνονται καθημερινά τα περιστατικά, και η Κρήτη θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα στο νησί μας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Στην περίπτωση του κορωνοϊού το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, έδωσε μάχες στην πρώτη γραμμή για την ανάλυση δειγμάτων και έβαλε στο μικροσκόπιο μεταλλάξεις.

Πάντως, οι Κρητικοί φαίνεται ότι έχουν εξοικειωθεί απόλυτα με την είδηση των ιών που κάνουν την εμφάνισή τους και κάθε νέας υγειονομικής απειλής. 

Προς το παρών, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί κάνοντας λόγο για σπάνια νόσο, με χαμηλή μεταδοτικότητα. Μόνο η πιθανότητα μετάλλαξης, θα μπορούσε να ανατρέψει αρνητικά τα δεδομένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια