Κρήτη

Χρυσή: Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο

Αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής θα αποτελέσει η πρόοδος των Προγραμματικών Συμβάσεων με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Δήμο Ιεράπετρας, για τα έργα που είναι φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης

Εκτάκτως, συνεδρίασε την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, η Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή, πραγματοποιώντας την 6η κατά σειρά δια ζώσης συνεδρίασή της.

Κύριο θέμα συζήτησης, αποτέλεσε η πρόοδος των προβλεπόμενων, από το θεσμοθετημένο Σχέδιο Δράσης, μέτρων για τη νήσο Χρυσή καθώς και επιπλέον έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περ/ντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Διαβάστε επίσης

 ⇒ Νήσος Χρυσή: Κατεδαφίστηκαν τα αυθαίρετα - Τα ειδικά μέτρα προστασίας που ισχύουν

 ⇒ Χρυσή: Τέλος στις ορδές των τουριστών για να σωθεί το Γαϊδουρονήσι (εικόνες)

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός της έγκρισης των όρων σύναψης δύο Προγραμματικών Συμβάσεων από την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αποτελεί το φορέα χρηματοδότησης του Σχεδίου Δράσης.

Η έγκριση των Π.Σ. σηματοδοτεί την έναρξη εκπόνησης (α) κρίσιμου ερευνητικού προγράμματος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πανεπιστημίου Κρήτης (ΜΦΙΚ-ΠΚ) και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), και (β) των προαπαιτούμενων μελετών
σύνταξης Σχεδίου Φύλαξης και Φέρουσας Ικανότητας, τα οποία κρίνονται ως υψηλής προτεραιότητας.

Ενημέρωση έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου κατεδάφισης 20 αυθαιρέτων κατασκευών στη νήσο Χρυσή, σε εκτέλεση ισάριθμων σχετικών αποφάσεων κατεδάφισης έτους 2021 της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, με τη μεταφορά των προϊόντων κατεδάφισης εκτός της νήσου με χρήση κατάλληλου πλωτού μέσου (φορτηγίδα με γερανό).

Αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής θα αποτελέσει η πρόοδος των Προγραμματικών Συμβάσεων με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Δήμο Ιεράπετρας, για τα έργα που είναι φορείς υλοποίησης σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια