Ρέθυμνο: Πράσινο φως για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων

Κρήτη
Ρέθυμνο: Πράσινο φως για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα εκπονηθεί η μελέτη των απαραίτητων κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν τις λειτουργίες της Σχολής που είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω παρωχημένου σχεδιασμού δεν μπορούν να στεγάσουν τις ανάγκες της νέας αναβαθμισμένης μονάδας

Ξεκινά το έργο της Μελέτης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, με χρηματοδότηση 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Την ανάδειξη εργολάβου για το έργο της Μελέτης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ, ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της χθες Τρίτη 24 Μαϊου 2022, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Με βάση την μελέτη αυτή και το Σχέδιο Εφαρμογής (masterplan), θα εκπονηθεί η μελέτη των απαραίτητων κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν τις λειτουργίες της Σχολής που είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω παρωχημένου σχεδιασμού, δεν μπορούν να στεγάσουν τις ανάγκες της νέας αναβαθμισμένης μονάδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρέθυμνης, κ. Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την πορεία του έργου, που αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου για την κτηνοτροφία και συγχρόνως την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αμαρίου και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Μετά τη περίφραξη των κτημάτων, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με το ποσό των 200.000 ευρώ και το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, αναδείχτηκε και εργολάβος για τη μελέτη νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού για την μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων. Πολύ σύντομα ο εργολάβος θα ξεκινήσει τη μελέτη, ώστε να αποτυπωθούν οι ανάγκες ενός σύγχρονου ερευνητικού κέντρου και να γίνει ο σχεδιασμός των απαραίτητων κτιριακών υποδομών βάσει σύγχρονων προδιαγραφών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News