Καύσιμα: Τιμές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - «Εξατμίστηκε» από την πρώτη μέρα η επιδότηση (βίντεο)

Κρήτη
Καύσιμα: Τιμές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - «Εξατμίστηκε» από την πρώτη μέρα η επιδότηση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρουν οι οδηγοί η επιδότηση καυσίμων εξαντλήθηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες ή δαπανήθηκε σε άλλες ανάγκες ενώ για να ανταπεξέλθουν στην οικονομική στενότητα, οι μοτοσικλετιστές βάζουν ακόμη και καύσιμα αξίας… 5 ευρώ

Με τις τιμές των καυσίμων να «καίνε», πολλοί οδηγοί επιλέγουν να βάζουν στο ρεζερβουάρ αμόλυβδη βενζίνη με το σταγονόμετρο. Όσο δεν μπαίνει «φρένο» στο «ράλι» της τιμής των καυσίμων, τόσο οι αποστάσεις και τα έξοδα περιορίζονται, αφού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέγιστη τιμή στην Κρήτη έφτασε τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στα 2,49 λεπτά στην αμόλυβδη των 95 οκτανίων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η μέγιστη τιμή τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στον νομό Ηρακλείου διαμορφώθηκε στα 2,49 ευρώ, στον νομό Ρεθύμνου στα 2,44 ευρώ, στον νομό Χανίων στα 2,39 ευρώ και στον νομό Λασιθίου στα 2,40 ευρώ.

«Τα 2,49 ευρώ θα τα βρούμε σε κάποια απομακρυσμένα μέρη. Σε κάποια μικρά πρατήρια τα οποία είναι απομονωμένα, με μικρές καταναλώσεις. Οι τιμές εδώ στο Ηράκλειο κυμαίνονται μεταξύ 2,28 και 2,33-2,35 ευρώ», αναφέρει ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων νομού Ηρακλείου Φώτης Δοξαστάκης και προσθέτει: «Το βασικότερο αίτιο που έχει παίξει ρόλο στην αύξηση στη βενζίνη είναι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η οποία έχει φτάσει στα 1,03-1,05 ευρώ από 1,13 που ήταν πριν».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι πολίτες δεν πρόλαβαν καν να «δουν» την επιδότηση καυσίμων, αφού από την πρώτη μέρα το ποσό εξατμίστηκε ή ξοδεύτηκε σε άλλες ανάγκες.

«Παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, ότι δηλαδή δεν πήγε η επιδότηση στα καύσιμα. Πήγε αλλού», αναφέρει ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων Σταύρος Κουμουλάς.

Κάποιοι οδηγοί όπως λένε, δεν πρόλαβαν καν να δουν την επιδότηση καυσίμων, αφού από την πρώτη μέρα «εξατμίστηκε» ή ξοδεύτηκε σε άλλες ανάγκες.

«Ναι, πήραμε επιδότηση, αλλά την ξοδέψαμε σε άλλες ανάγκες», επισημαίνει οδηγός στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε και μερίδα οδηγών που στάθηκε πιο άτυχη, καθώς θέλησε να επωφεληθεί από το έξτρα ποσό που δίνει η ψηφιακή κάρτα, αλλά το κινητό δεν υποστήριζε την εφαρμογή.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι το υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα να ξανανοίξει η εφαρμογή», συμβουλεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης.

Οι οδηγοί ελπίζουν σε μια ακόμη στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς η βενζίνη πωλείται σε τιμές... χρυσάφι, συγκριτικά και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ουσιαστικά, οπλίζονται με υπομονή, ως ότου έρθει η αποκλιμάκωση των τιμών.

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Απλησίαστες οι τιμές των καυσίμων - Στα 2,28 ευρώ το λίτρο έφτασε η απλή αμόλυβδη

Καύσιμα: Δίχως τέλος το «ράλι» ακρίβειας - Τι ζητούν οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης

Πώς κυμάνθηκαν οι τιμές των πρατηρίων υγρών καυσίμων την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022:

Στον νομό Ηρακλείου η μέση τιμή 2,307 και η μέγιστη 2,490

Στον νομό Ρεθύμνου η μέση τιμή 2,326 και η μέγιστη 2,448

Στον νομό Χανίων η μέση τιμή 2,319 και η μέγιστη 2,399

Στον νομό Λασιθίου η μέση τιμή 2,317 και η μέγιστη 2,407

(πρατηριούχοι: το 2,49 είναι πιθανόν απομακρυσμένο πρατήριο)

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News