Δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη: Αύριο η ετυμηγορία του εφετείου (βίντεο)

Κρήτη
Δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη: Αύριο η ετυμηγορία του εφετείου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης προσκόμισε ιατροδικαστικά στοιχεία τα οποία σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πιστοποιούν ότι η Έφη Τσιχλάκη αυτοπυροβολήθηκε

Με την απολογία του κατηγορουμένου και τις αγορεύσεις εισαγγελέως και συνηγόρων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Δευτέρα, 23 Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη που είχε βρεθεί νεκρή τον Μάρτιο του 2016 με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι της στο Κολυμπάρι.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό άρχισε μετά από πολλές αναβολές την περασμένη Πέμπτη, συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις δύο μαρτύρων και κατάθεση αναγνωστέων εγγράφων, αλλά διακόπηκε εκ νέου το μεσημέρι.

Στο εδώλιο κάθεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε κριθεί αθώος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 47χρονης, ο θάνατος της οποίας αποδόθηκε σε αυτοκτονία . Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ιατροδικαστικά στοιχεία

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης προσκόμισε ιατροδικαστικά στοιχεία τα οποία σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, πιστοποιούν ότι η Έφη Τσιχλάκη αυτοπυροβολήθηκε. Ανέφερε ότι βρέθηκαν λιγότερα ίχνη πυρίτιδας στο δεξί χέρι και χαρακτηριστικά πυροβολισμού στο αριστερό. Ιδιώτης ιατροδικαστής από την πλευρά της υπεράσπισης κατέθεσε πως δεν διαπιστώθηκαν ευρήματα στραγγαλισμού, ενώ είπε ότι σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό του θύματος, πιθανόν προκλήθηκαν από αγροτικές εργασίες με τις οποίες ασχολείτο η 47χρονη.

Οπλουργός που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, βρέθηκε οπλισμένο. «Για να οπλίσει κάποιος το όπλο χρειάζεται δύναμη και σταθερότητα και για να πράξει τον πυροβολισμό χρειάζεται ένα υγιές και δυνατό χέρι» σημείωσε, επιχειρώντας να στηρίξει την άποψη ότι η 47χρονη δεν αυτοπυροβολήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Τσιχλάκη ήταν δεξιόχειρας και είχε πυροβοληθεί από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Ο εν λόγο μάρτυρας ισχυρίστηκε επίσης πως «η βολίδα η πραγματική η οποία προκάλεσε και τον θάνατο, πρέπει να αναζητηθεί στο μπάνιο, ίσως και να είναι σφηνωμένη κάπου. Θεωρώ ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός» τόνισε.

Δικαίωση ζητά η οικογένεια της 47χρονης: «Η Έφη δεν αυτοκτόνησε»

Την περασμένη Πέμπτη, πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, συγγενείς της άτυχης γυναίκας κατέθεσαν ότι η 47χρονη φοβόταν να εγκαταλείψει τον σύζυγο της, παρότι το είχε πράξει μια φορά αλλά επανασυνδέθηκαν «για να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία». Επέμειναν ότι η Έφη Τσιχλάκη, λόγω της φύσης του χαρακτήρα της, δεν θα προέβαινε ποτέ σε μια τέτοια πράξη και μίλησαν για μια «κακοστημένη αυτοκτονία».

Ο αδελφός της 47χρονης κ. Γιώργος Τσιχλάκης είπε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν τυπική κι ότι η αδελφή του μαράζωνε κοντά στον κατηγορούμενο. «Την τελευταία φορά που τη συνάντησα της είπα «γιατί δεν τα παρατάς όλα να έρθεις στη Γερμανία» και μου απάντησε «δε μπορώ. Όπου κι αν πάω θα με βρει».

Ο ίδιος σήμερα δεν παρέστη, καθώς επέστρεψε στη Γερμανία όπου ζει μόνιμα. Σε δήλωση του όμως την περασμένη Πέμπτη υποστήριξε ότι «μετά από τόσα χρόνια δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτός ο άνθρωπος καταδικαστεί και αν θα πάει φυλακή. Αυτό που θέλω είναι να υπάρξει δικαιοσύνη γιατί η αδερφή μου δεν αυτοκτόνησε, δεν ήταν μια αδύναμη γυναίκα που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά κάποιος άλλος προκάλεσε τον θάνατο της» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η Έφη Τσιχλάκη αν και δεξιόχειρας, είχε πυροβοληθεί από την αριστερά πλευρά του κεφαλιού γεγονός για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενο στη διεθνή βιβλιογραφία σύμφωνα με την κατάθεση της κ. Ελπίδας Σπανουδάκη ιατροδικαστού – τεχνικού συμβούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News