Μαμουλάκης: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής

Κρήτη
Μαμουλάκης: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία για τους αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

 

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής για τους επικείμενους διορισμούς στην εκπαίδευση, που παρά τα σημαντικά κενά προβλέπουν ελάχιστες θέσεις για τον κλάδο, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις 102 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας, στον αντίποδα των 1280 προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής το σχολικό έτος 2020-2021 και των διακοσίων 295 αποχωρήσεων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις εκπροσώπων του κλάδου. Παράλληλα, ο επί σειρά ετών αυξημένος αριθμός συνταξιοδοτήσεων που δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες αναπλήρωσης, φαίνεται ότι δεν απασχολεί καθόλου το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται ακόμη και εκπαιδευτικοί εκτός ειδικότητας, καταχρηστικά και χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, να πραγματοποιούν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Μια τακτική που βρίσει κάθετα αντίθετους τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προχωράμε άμεσα και σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, με στόχο την αλλαγή, έστω και την ύστατη στιγμή, της λάθος πολιτικής που ακολουθείται, προκειμένου να μην αδικηθεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής - ΠΕ11 και ΠΕ11.01. Για να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News