Κρήτη

Ιεράπετρα: Βραχυκύκλωμα προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη συσκευασίας κοντά στο Βιολογικό καθαρισμό

Καταστράφηκε μόνο η αποθήκη και τα αγροεφόδια του παραγωγού, που υπήρχαν μέσα σε αυτήν, αλλά σώθηκε ολόκληρη η θερμοκηπιακή μονάδα, χάρις στην ύπαρξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λίγο έξω από την πόλη

Μικρής έκτασης πυρκαγιά προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, από βραχυκύκλωμα σε πρόχειρη αποθήκη συσκευασίας σε θερμοκηπιακή μονάδα κοντά στο Βιολογικό καθαρισμό δυτικα της Ιεράπετρας στη θέση Αλμυρός. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, για άλλη μια φορά έσπευσε σε 5 μόλις λεπτά και πρόλαβε τα χειρότερα.

Καταστράφηκε μόνο η αποθήκη και τα αγροεφόδια του παραγωγού, που υπήρχαν μέσα σε αυτήν, αλλά σώθηκε ολόκληρη η θερμοκηπιακή μονάδα, χάρις στην  ύπαρξη  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοντά στην Ιεράπετρα, λίγο έξω από την πόλη. 

Όπως αναφέρεται, οι ζημιές στην θερμοκηπιακή αυτή εγκατάσταση, στα διπλανά θερμοκήπια και στις παρακείμενες κατοικίες, θα ήταν αννυπολόγισττες, αν επικρατούσε λίγο καιρό ακόμη η συγκεντρωτική μνημονιακή δέσμευση της μεταφοράς όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στον Άγιο Νικόλαο, δηλαδή στην πρωτεύουσα του Νομού. 

Παράλληλα, αν το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν στον Άγιο Νικόλαο και όχι αποκεντρωμένο στις τρείς μεγάλες πόλεις του Λασιθίου, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, θα ήταν πάρα πολύ μεγάλες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια